2019-10-16
相信大部分既小朋友都鐘意自己食一份兒童餐,維尼b都唔例外,所以最近我成日留意邊間餐廳有兒童餐,搵機會帶維尼b去食「車車兒童餐」(佢以為所有兒童餐都要用車車餐盤裝)。今次去左荃灣廣場既翠華冰室,試下佢地既兒童餐!是日餐單:蛋撻去到冰室,點可以唔試蛋撻!一坐低,侍能姐姐好貼心話,仲有2隻蛋撻,要唔要幫我地留境,否則要等下一轉出爐!我都未答,維尼b就答:「好!」蛋香濃郁,酥脆酥皮,唔錯!兒童餐(栗米肉粒飯、八瓜魚香腸、薯條、大福餅、低糖益力多)兒童餐有意粉,有飯,我點左飯餐 - 栗米肉粒飯,仲係用維尼b最愛既車車餐盒裝住,見到未食已經興奮!味道我試過,比大人餐偏淡,配埋八瓜魚香腸都唔怕咸!薯條,小朋友至愛,仲要係我鐘意既「波浪薯條」,厚厚既薯仔質感,好滿足!大福餅雪得好夠凍,飲品方便,低糖益力多,相對健康,但細支唔夠維尼b飲,俾我拎左去用水開稀俾維尼b飲!淚光麻辣咸牛深海爆蛋號看似普通咸牛肉炒蛋潛艇,最特別係「麻辣」!麻中帶辣,微微刺激味覺,創意、味道十足!而且份量超大,配埋薯條,細食啲都食唔晒啊!唔止維尼b有兒童餐食開心,連我都食到好飽足!是日帳單:$104
今次去左荃灣廣場既翠華冰室,試下佢地既兒童餐!
是日餐單:
蛋撻
蛋香濃郁,酥脆酥皮,唔錯!
兒童餐(栗米肉粒飯、八瓜魚香腸、薯條、大福餅、低糖益力多)
味道我試過,比大人餐偏淡,配埋八瓜魚香腸都唔怕咸!
淚光麻辣咸牛深海爆蛋號
看似普通咸牛肉炒蛋潛艇,最特別係「麻辣」!
唔止維尼b有兒童餐食開心,連我都食到好飽足!
是日帳單:$104