2019-12-16 175 views
今日來到沙田的一間茶餐廳食晚餐, 我們二人叫了牛雜三寶米粉和沙薑雞飯, 大約$30~40一個餐, 還送兩杯飲品, 價錢絕對合理!味道方面都唔錯, 牛雜好焾, 份量算多, 米粉是有彈性那種, 爽口不易斷, 這個餐還送例湯(紫菜湯)。這碗湯味道很夠, 不會覺得淡~而沙薑雞飯, 雞的份量都算多, 好像雞扒一樣, 最鐘意就是完全無骨啖啖肉! 不會過油, 點上沙薑可以吃一碗飯!另外我們加叫了一個油占多, 果占加牛油是絕配, 超邪惡呀~ 麵包烘得剛好, 不會過燶, 小小脆口熱辣辣, 不錯!飲品方面推薦柑桔蜜, 味道濃, 好像再加了檸檬汁, 感覺清爽酸酸地, 都幾開胃解膩~
今日來到沙田的一間茶餐廳食晚餐,
我們二人叫了牛雜三寶米粉和沙薑雞飯,
大約$30~40一個餐, 還送兩杯飲品, 價錢絕對合理!

2019-12-15