2016-08-08 466 views
無聊搵食,經過南小館,睇睇個menu,價錢中等唔太貴,就即管入去試試。坐低後,見到匙羹,碗同筷子都有污漬,心諗有冇污糟得咁全面呀,個陣覺得已經唔對路。我同朋友二人點菜,搵唔到我想食既豆沙鍋餅,咁唯有算啦,最後點左老重慶擔擔麵$45, 蝦肉餛飩湯麵$50, 手抓餅2件$32, 鮮肉小籠包5件$48。先黎老重慶擔擔麵,得個辣字,份量少⋯⋯劣再黎蝦肉餛飩湯麵,有4粒味精勁重既餛飩,又係份量少,食兩啖碗野已經無晒⋯⋯食完等左陣,黎手抓餅,都夠熱,但好乾⋯⋯我已經無野好講⋯⋯最後係鮮肉小籠包,等左35分鐘終於到,以為會好食,點知一食落口,重胡椒粉味不突止,仲蓋唔住唔新鮮既豬肉嗅味⋯⋯最後想叫埋單,淨係見到侍應圍埋吹水⋯⋯埋單$226,真係無下次
先黎老重慶擔擔麵,得個辣字,份量少⋯⋯劣
食完等左陣,黎手抓餅,都夠熱,但好乾⋯⋯我已經無野好講⋯⋯
2016-08-08
$110 (Tea)