2018-10-04 540 views
#小秘書 好多時收工都會先落 #黃大仙,買啲嘢食再轉車 🚌 返屋企。如果嗰日準時收工,甚至可以趕到食個 #下午茶 當 #晚餐 😉 今日路過人龍店 金記冰室 - 1967 剛好係17:55👀 見阿姐準備收起下午茶嘅餐牌之際,我九秒九決定要一個 #焗豬扒飯 🐷🐽 做我哋嘅 #EarlyDinner 😚 可能我哋阻住佢做嘢啦... 見佢果個款多老黎咁😅 之後又有另一pair人不識好歹,居然17:58先嚟落單... 偷聽到阿姐兇佢哋,話仲有三十秒就過鐘,係要落單就快啦... 呵呵🤣🤣我哋等咗大概10分鐘,巨型焗飯終於上枱🍅一大塊蕃茄淋上芝士碎、再配埋濃濃嘅蕃茄醬汁鋪喺飯面上,非常吸睛👀 匙羹輕輕插入焗飯裡面... 已經見到厚厚嘅豬扒😋仲出哂煙咁💨💨 正!師傅將成個焗飯配搭得非常好,醬汁唔會太多,同飯嘅比例剛好👍🏻 豬扒鬆軟得嚟又夠入味😋 比起我上星期幫襯美♥️嗰個唔凍唔熱嘅豬扒飯好得多😚

2018-10-03
$45 (Tea)
  • 焗豬扒飯