2020-06-01 1114 views
兩點幾,又未食午餐,行過「椰林閣」見到茶餐都有飯,就揀咗佢!入到去就即刻叫咗兩個餐,分別係黑椒雞扒飯同椰林閣咖喱雞扒飯,每個茶餐都跟飲品!等咗10分鐘左右就嚟齊啲嘢食,先食咗我嘅黑椒雞扒飯,入口有啲辛辣,但呢種辣係香辣。黑椒味重,飯亦唔少,雞扒無乜雪味又夠大塊,正!我叫埋待應俾多啲黑椒汁送飯,夠惹味!而另一個椰林閣咖喱雞扒飯亦都好香,呢一個咖喱味帶啲椰香,唔會有辣味,我平時食咖喱會胃酸倒流,但呢個咖喱汁夠温和,真係喺椰林閣先至食到,少年的回憶🤣🤣🤣薯仔好腍,亦都入味。兩個餐加埋又唔使$100,以而家no pay無工返嘅我算係經濟之選!

黑椒雞扒飯

我叫埋待應俾多啲黑椒汁送飯,夠惹味!
咖喱雞扒飯

黑椒雞扒飯