2012-11-24 70 views
剪完頭髮,再返希慎,去誠品!有d口渴,梗係去天仁茗茶啦!黎咗咁多次都miss,得我一個人仲等咩,排隊咪排隊!唔係講笑,都真係幾多人,要排到出電梯。不過d員工都非常值得讚賞,又快手,排隊既時候又會比定個menu你睇,等你埋到cashier就叫,唔好阻住後面。我見到有個女人,只不過望吓櫃d茶葉,員工已經非常勤快的遞上一小杯比佢試。再望個員工,佢真係會用個timer time住沖茶既時間,非常認真!都幾快,只不過排咗十分鐘左右就到我,因為鮮奶綠同奶綠既分別在于鮮奶綠係用“十字牌鮮奶”沖而奶綠只不過用沖劑,當然要試“珍珠鮮奶綠”啦!由於今天轉涼,要咗杯熱既。o係HK,由於被大型珍珠奶茶鋪訓練多時,慣性會叫半糖或3分糖,今日就叫咗3分糖。講真,睇相睇唔出d咩 呵呵一飲,嗯,呢杯頂多叫“溫”,同“熱”有段距離。平時熱既珍珠奶茶,用吸管你會懷疑支管會唔會溶,天仁既“熱”係完全唔熱,唔知有無可能係呢個溫度先係最好飲既呢?唔知,但至少溫度我有d失望。再黎,天仁果然係過江龍,同其他港式珍珠奶茶店唔同,3分糖基本係得少少甜味,同台灣一樣,好淡,下次應該要叫半糖。雖然溫度有失望,但茶味真係好香,又由於得3分糖
剪完頭髮,再返希慎,去誠品!

唔係講笑,都真係幾多人,要排到出電梯。
使唔使咁多人?!
d員工勁快手
熱珍珠鮮奶綠
講真,睇相睇唔出d咩
呵呵

雖然溫度有失望,但茶味真係好香,又由於得3分糖,茶味更為濃郁。Good!

重點係珍珠,老實講我覺得嘛嘛地,唔夠咬口,有d over咗;當然,有可能係因為我叫咗熱既,溫度差令到珍珠變軟。我其實有掙扎過要珍珠定香芋,看來我作了一個不太對的選擇。

以價錢來說,$20一杯不算貴。

總括來說,雖然我杯野唔算勁好飲,但以我o係台灣飲過天仁既經驗黎講,可能我叫錯野先會咁。而且個茶底真係好香,無辜負《天仁茗茶》個名,都應該比返個笑臉!
下次去會再試另一種flavor

除咗外賣飲品,仲有禮盒添架~ 送禮自用都應該唔錯,尤其如果你喜歡品茶的話~
送禮自用都適合
2012-11-24
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
使唔使咁多人?!
d員工勁快手