趁放假諗住去荃灣睇戲😙買咗七點飛,五點幾去到先食個Early dinner,喺咁尷尬嘅時間食嘢🤣即刻就諗起餃子屋😋感覺上應該會比晚飯時間少人啲😂點知原來都幾full🫣好好彩啱啱坐到最後一枱😂😂不過可能因為即叫即整,最後都等咗成20分鐘先有得食🥹好彩趕得切🤣🤣🧀芝士豬肉煎餃 ($48/6隻)煎餃嘅size一樣咁大隻😆不過就有啲多油🥹餡料係滿滿嘅芝士,好邪惡,食到停唔到口🤤🤤煎餃同樣都會附送魚膠淮山豬骨湯一碗,食完熱氣嘢飲返碗湯一流🤗🌽粟米香菇豬肉湯餃 ($48/6隻) 餃子成個拳頭咁大🤣🤣餃子皮好滑,豬肉肉質偏硬,不過好彩入面有粒粒粟米同埋香菇平衡返😛另外幾欣賞佢嘅湯底,係自家製嘅老火湯,揀咗魚膠淮山豬骨湯,幾清甜😋加埋自家製嘅辣菜譜,好惹味🌶

芝士豬肉煎餃

🧀芝士豬肉煎餃 ($48/6隻)

粟米香菇豬肉湯餃

🌽粟米香菇豬肉湯餃 ($48/6隻)
香辣菜脯
1996 views
$48 (Dinner)
香辣菜脯
  • 粟米香菇豬肉餃