2024-05-02
成日去荃灣廣場偏偏今日先第一次落去b1層原來都開咗好多餐廳,見到有這一間homeland餐廳, 以前食過大角咀嗰間,原來依家搬咗嚟呢度,以為係新開,點知係openrice見到都有四百幾個好評,咁就唔諗喇,晚餐就在這裏解決餐廳都幾多人, 門口見到有張枱,以為有位,原來又畀人訂咗,所以都要等一陣先入到去等位就喺門口睇下有咩食,見有個pizza set都好似幾吸引, 因為唔係淨係得pizza仲有一個 墨西哥芝士餡餅,朋友一見到就話要食呢個墨魚仔柚子沙律覺得好特別食落微微辣好開胃龍蝦湯雖然要加錢,但係覺得都好值得因為龍蝦湯真係好重龍蝦味而且都質地比較濃, 湯入面仲有幾嚿龍蝦肉 芝士焗西蘭花覺得焗得好夠,底都有芝士墨西哥雞肉芝士餡餅墨西哥餡餅皮唔會太厚,整體食落淡淡餸好正, 有微微辣味覺得好開胃餐廳份量都好足,成個野菌黑松露燉飯, 雜菌的比例都算好多, 啖啖都可以食得到焙茶芝士蛋糕質地濃滑夠厚身, 茶香味濃鬱餐廳有好多特色飲品,我今次就揀咗香芋牛奶見佢冇得揀甜度,我都有啲驚驚哋但係好彩原來係唔係好甜, 我就覺得好好飲 朋友要咗香橙水果茶,少甜味道ok下面仲有啲水果粒我蛋糕櫃入面有有好多食客預訂咗
餐廳都幾多人, 門口見到有張枱,以為有位,
原來又畀人訂咗,所以都要等一陣先入到去
墨魚仔柚子沙律覺得好特別
食落微微辣好開胃
龍蝦湯雖然要加錢,但係覺得都好值得
芝士焗西蘭花覺得焗得好夠,底都有芝士
墨西哥雞肉芝士餡餅
焙茶芝士蛋糕質地濃滑夠厚身, 茶香味濃鬱
餐廳有好多特色飲品,我今次就揀咗香芋牛奶
見佢冇得揀甜度,我都有啲驚驚哋
但係好彩原來係唔係好甜, 我就覺得好好飲
朋友要咗香橙水果茶,少甜味道ok
下面仲有啲水果粒
我蛋糕櫃入面有有好多食客預訂咗嘅生日蛋糕
下次慶祝生日都可以考慮下呢度,有幫人寫字服務幾好