3 day(s) ago
今次去左荃灣嘅Homeland,一入到去,就被佢嘅環境吸引,係藝術同打卡融合嘅設計😍今次帶屋企人黎食,因為可以畫碟同影即影即有,等媽咪都可以體驗下呢個儀式感🥰餐廳嘅食物選擇非常豐富,特別係佢哋嘅Handmade Pizza Set,每次都必點😙今次都唔例外,主食揀左牛面頰墨西哥芝士餡餅,牛面頰肉質軟嫩,配上濃郁嘅芝士,口感非常豐富😋餐廳最近新推出咗QQ卷卷意粉,超正😍😍口感煙靭彈牙,蘭王蛋同黑松露完美配搭,令人食到停唔到口😋👍餐湯揀左黑松露牛肝菌蘑菇湯同法式龍蝦海鮮濃湯🥰牛肝菌嘅香氣同黑松露嘅獨特風味交融,香味濃郁;龍蝦湯就感覺奢華,濃郁嘅味道,搭配上龍蝦肉及青口,勁好飲😎煙三文魚凱撤沙律清新可口,煙三文魚嘅鹹香同新鮮嘅生菜搭配,口感層次豐富,適合想要輕食嘅朋友👍酥脆雞翼拼盤更係一個必點,外脆內嫩,三種口味,搭配上特製醬汁,食落去令人欲罷不能🫣蜜桃果肉芝士奶蓋都非常推薦,奶蓋滑順,蜜桃果肉新鮮,甜而不膩😙呢杯藍莓梳打都唔錯最後,必須要點冧酒提子奶蓋巴斯克蛋糕🍰呢款蛋糕都係新出嘅口味🥰一個視覺同味覺嘅雙重享受,超靚畫碟,無論係味道定係擺盤,都令人讚不絕口😋 儀式感滿滿,生日帶埋朋友慶祝攞
餐廳最近新推出咗QQ卷卷意粉,超正😍😍
口感煙靭彈牙,蘭王蛋同黑松露完美配搭,令人食到停唔到口😋👍
最後,必須要點冧酒提子奶蓋巴斯克蛋糕🍰呢款蛋糕都係新出嘅口味🥰一個視覺同味覺嘅雙重享受,超靚畫碟,無論係味道定係擺盤,都令人讚不絕口😋 儀式感滿滿,生日帶埋朋友慶祝攞滿分💯
📍 Homeland (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖