2019-09-20 67 views
琴晚喺荃灣食飯,我以為自己好耐冇打邊爐,又唔係喎,上星期先喺屋企打過,不過有得揀我都出街食,唔洗買,唔洗洗。我地來左荃灣呢間叫稻八,個場夠大,招呼唔錯,食物都正,如果未試過都值得試下一出電梯就見到好多手寫嘅祝福掛牌,好有心思,希望大家嘅願望都會實現。由於訂左位,店員好快安排左位置。呢度幾大,位置多,牆上嘅插畫都幾可愛呢度嘅位置幾闊落,唔會話好嘈。放題形式火鍋,分美國進口牛肉、特選美國殼飼牛、極上安格斯牛小排、澳洲M6和牛同日本黑毛和牛套餐,價錢係每位168蚊起,基本會包左牛肉、豚肉、雞肉、羊肉任食,炸物DIY、雪糕任食、飲品任飲;咁258蚊以上嘅套餐仲會包左刺身任食添。湯底都好多款式,我地揀左沙嗲拼泰式冬蔭公湯底,呢度嘅湯底算幾有誠意架喇有D日式火鍋真係做得好hea。沙嗲湯幾香,而且唔會太杰身,配牛肉幾好食;冬蔭公湯底入面有香茅、青檸,係有泰式風味,不過未至於冬蔭公。點左野,店員就會自動波上左肉類先,分別有兩碟進口牛肉、豚肉片、雞肉、羊肉,我地就食唔哂咁多,淨係要左牛肉同雞肉。進口牛都ok嘅,一片片好整齊,有少少脂肪,唔會太薄,口感都唔會老或者韌另外送左一碟手切牛,肉味較濃,而且配沙嗲

呢度嘅位置幾闊落,唔會話好嘈。

另外送左一碟手切牛,肉味較濃,而且配沙嗲湯底特別正

其餘配料可以自己喺自取區夾,好企理,有蔬菜、多款丸類、菇。見到秋葵即刻夾,口感好正!

有隻wasabi丸幾好食。

前菜

最後食埋烏冬,勁滿足。

飲品有好多款,放題就係可以試D唔同嘅飲品。

最後仲有一杯哈根大師!