2024-07-13 136 views
最近黎到荃灣呢間人氣爆滿、風頭一時無兩既小店-「劉興記生煎包專門店」同朋友晚上7點黎到,人流都源源不絕,入面坐無虛席小店黎講 入面環境光猛整潔雖然繁忙時間都要搭枱 但枱面闊度都吾算好迫夾餐牌上都有不少種類選擇,亦有套餐揀,價錢相當親民抵食👍難得黎到當然要試試佢皇牌推介:🔸招牌生煎包2隻 $20🔸蟹黃生煎包 2隻 $36呢到最出名點少得必點既生煎包!面層有好香既芝麻、蔥花外皮煎得好香脆一咬落去,超爆多汁,肉汁多又鮮甜十足蟹黃生煎包更加驚喜!裡面濃濃既蟹肉蟹皇,同樣爆哂汁有樣野要提大家,就係食既時候要睇住爆汁同埋睇熱,因為佢地都係新鮮整出嚟嫁😉兩者均十足出色,好好味😋🔸原味小籠包4隻 $40呢個侍應話係新品,暫時限量發售我地好好彩可以有機會食到😝小籠包新鮮製成,都幾大個饀肉多 肉嫩多汁 滿滿既肉汁真係超滿足🔸鮮雞湯小雲吞 $30小雲吞好好味😋 雞湯配蛋花整體味道好清甜配埋菜 感覺更加健康😙🔸糖醋炸排骨菜飯 $46黎到份量一啲都吾少排骨鬆脆肉嫩,配埋個開胃糖醋汁甜甜酸酸好岩夏天食,可以提升食慾🔸雞絲酸辣湯麵 跟 粗麵 $$34呢個酸辣湯麵好足料 麵底又多酸辣又係岩哂夏天食,又係超開胃既一道菜

同朋友晚上7點黎到,人流都源源不絕,入面坐無虛席
小店黎講 入面環境光猛整潔
雖然繁忙時間都要搭枱 但枱面闊度都吾算好迫夾

餐牌上都有不少種類選擇,亦有套餐揀,價錢相當親民抵食👍

難得黎到當然要試試佢皇牌推介:
🔸招牌生煎包2隻 $20
🔸蟹黃生煎包 2隻 $36
呢到最出名點少得必點既生煎包!
面層有好香既芝麻、蔥花
外皮煎得好香脆
一咬落去,超爆多汁,肉汁多又鮮甜十足
蟹黃生煎包更加驚喜!裡面濃濃既蟹肉蟹皇,同樣爆哂汁
兩者均十足出色,好好味😋

🔸原味小籠包4隻 $40
呢個侍應話係新品,暫時限量發售
我地好好彩可以有機會食到😝
小籠包新鮮製成,都幾大個
饀肉多 肉嫩多汁
滿滿既肉汁真係超滿足

🔸鮮雞湯小雲吞 $30
小雲吞好好味😋
雞湯配蛋花整體味道好清甜
配埋菜 感覺更加健康😙

🔸糖醋炸排骨菜飯 $46
黎到份量一啲都吾少
排骨鬆脆肉嫩,配埋個開胃糖醋汁
甜甜酸酸好岩夏天食,可以提升食慾

🔸雞絲酸辣湯麵 跟 粗麵 $$34
呢個酸辣湯麵好足料 麵底又多
酸辣又係岩哂夏天食,又係超開胃既一道菜 不算很辣 味道不錯👍

🔸凍低糖豆漿 2杯 $16

🔗劉興記生煎包專門店 📍地址: 荃灣荃灣街市街37號地舖