2022-07-12
好耐冇食韓國菜🇰🇷,所以今日就約咗朋友一齊去重溫韓國嘅味道😊~餐廳裝修行木系簡約風格🪵,環境幾溫馨舒服💖~人蔘雞湯($98)蔘雞湯幾足料🐣,雞肉裡面釀咗糯米🍚,個湯仲有唔少人蔘、大蔥,完全唔會覺得肥膩😋,雞肉仲好嫰滑添👍🏻韓式牛肉炒粉絲($80)呢碟炒粉絲好巨型😲,粉絲炒得好彈牙,味道岩岩好,仲有好多雜菜🥗同牛肉🐮,都幾足料~泡菜煎餅($68)泡菜煎餅煎得好香口,外脆內軟、微辣,連唔食得辣嘅朋友都完全冇問題🤗~如果有多啲泡菜就更好😇草莓生米酒(左)($78)白桃藍柑荔枝梳打(右)(跟餐+$18)草莓生米酒(左)估唔到米酒🍶同草莓好夾🍓,杯底仲有士多啤梨肉喺底,入口唔會太甜,顏色仲非常少女心💖~白桃藍柑荔枝梳打🍑💙🥤(右)充滿海洋色彩嘅夏日特飲🌊,唔會太甜,每一啖都充滿荔枝同桃嘅味道,柑味比較淡,但整體嚟講好fresh,夏天就岩晒😎☀️⛱
餐廳裝修行木系簡約風格🪵,環境幾溫馨舒服💖~
人蔘雞湯($98)
韓式牛肉炒粉絲($80)
泡菜煎餅($68)
草莓生米酒(左)($78)
白桃藍柑荔枝梳打(右)(跟餐+$18)
草莓生米酒(左)
白桃藍柑荔枝梳打🍑💙🥤(右)