2021-05-28
Chalet,一間位於路邊既小木屋🏡門面幾低調,入面就別有洞天,環境幽暗,配上音樂又幾有feel🎶~Set dinner跟埋湯、前菜同主菜。☑️Soup of the day: 甘筍湯口感creamy,甘筍味唔算太重,較容易入口☺️~☑️Tuna Tataki w/ Salmon Roe魚肉有4片,微溫,肉質軟嫩,三文魚子鮮甜,感覺幾fresh😉☑️Alaska Black Cod w/ Scallop Sea Tangle Soup ($388)魚肉火候唔錯,嫩滑唔乾,亦有油脂感👍🏻帶子有2大粒,煎得香口😋仲有昆布湯同露筍點綴,整體清新~☑️Dessert: 麵包布甸賣相精緻,布甸吸滿牛奶,入口軟綿🍮☑️Roasted Spanish Suckling Pig ($308)乳豬有4大舊,非常大方😍外皮超級香脆,肥瘦適中,超級邪惡🤤伴碟仲有啲紅菜頭(?)解溜,幾貼心😛整體黎講,餐廳食物賣相用心,味道唔錯,環境仲幾浪漫添🌹相信幾適合情侶黎慶祝!👩🏻❤️👨🏻
Set dinner跟埋湯、前菜同主菜。
☑️Soup of the day: 甘筍湯
口感creamy,甘筍味唔算太重,較容易入口☺️~
☑️Tuna Tataki w/ Salmon Roe
☑️Dessert: 麵包布甸
賣相精緻,布甸吸滿牛奶,入口軟綿🍮
乳豬有4大舊,非常大方😍 外皮超級香脆,肥瘦適中,超級邪惡🤤伴碟仲有啲紅菜頭(?)解溜,幾貼心😛