2024-08-20 2702 views
呢間台式火鍋嘅裝修係走型格嘅路線 我每次行過深木色嘅舖面 都有種深不可測嘅感覺😂 呢日午餐就入咗去一探究竟經典紅顏花膠雞小火鍋餐牌話係人氣之選喎 當然要嗌返一份嚟食啦🐥 花膠雞鍋嘅膠質好重 所以啲湯𢳂起上嚟都有啲稠杰🫢 入面嘅配料除咗有花膠同埋無骨雞件 仲有冬菇 我哋揀咗配烏冬 食落口好彈牙啊🍜 係一個好養生嘅小火鍋寶島慢煮番茄牛肉小火鍋呢個係廚師推介嘅菜式 番茄香氣撲鼻 鍋入面有高質素嘅牛肉🐮 牛肉好似牛腩一樣 食落口炆得軟腍 入面仲有紅蘿蔔同埋番茄🍅主食方面 我哋揀咗米飯🍚 仲喺自助吧𢳂咗一啲肉燥嚟送飯套餐小火鍋嘅套餐 仲包括咗前菜 蔬菜同埋甜品 前菜係麻辣鴨血同埋豆腐 鴨血好嫩滑🦆 蔬菜方面 就係娃娃菜 紅蘿蔔 金菇 仲加咗少少肉燥吊味🥬 最後甜品係一個豆腐布甸 加埋少少紅豆蓉 味道清清地仲有啲餘韻自助吧除咗有火鍋用嘅醬料之外 呢度嘅自助吧仲有精緻前菜同埋時令水果🍉 呢日嘅前菜有涼拌魚皮同埋香辣菇菌🍄‍🟫 涼拌魚皮好爽口 仲見到店員好努力refill 而水果就有西瓜 哈密瓜 柑仔同埋番石榴 食完小火鍋再食就啱晒🤩 喺自助吧嘅後方仲有滷肉飯任食添呀 呢個台灣嘅肉燥食落口唔會太肥膩

經典紅顏花膠雞小火鍋

寶島慢煮番茄牛肉小火鍋

套餐

自助吧
除咗有火鍋用嘅醬料之外 呢度嘅自助吧仲有精緻前菜同埋時令水果🍉 呢日嘅前菜有涼拌魚皮同埋香辣菇菌🍄‍🟫 涼拌魚皮好爽口 仲見到店員好努力refill 而水果就有西瓜 哈密瓜 柑仔同埋番石榴 食完小火鍋再食就啱晒🤩 喺自助吧嘅後方仲有滷肉飯任食添呀 呢個台灣嘅肉燥食落口唔會太肥膩 個醬料仲好好送飯呀😋

飲品
嗌呢個lunch set仲可以以半價加配台式飲品添呀 冷大紅袍燕麥奶茶 大紅袍奶茶 茶味香濃 入面仲有啲燕麥粒粒 增加返啲口感🍵 友人就嗌咗一杯冰美人烏龍珍珠奶茶 珍珠好煙靭 味道唔會好甜🧋

呢一個半自助lunch set都真係幾抵食 小火鍋食物質素好 仲可以出面嘅自助吧添 真係好滿足啊😌
Type of Meal
Lunch