朋友為我慶祝生日提前於網上book位一於試吓日本大熱吉列專門店-▪️京都勝牛▪️分別荃灣同銅鑼灣有分店店舖以木色日系裝潢,店員安排四坐卡位,位置寬敞,感覺舒服,當晚見到就唔多人。Order food : ▪️極上和牛M9後腰脊(附日本溫泉蛋)和牛炸得外脆內腍,不會太過油膩,肉質鬆軟吾會韌,不過牛味就淡咗啲,另外會送上一個爐同煎pan,可以按自己喜好生熟程度再煎,我會略為煎一煎,在沾上山椒鹽,非常香口好味。😋😋▪️和牛壽喜燒分量十足,除左牛,裏面仲有豆腐雜菇芋絲等,可以沾醬汁或直接沾蛋都得。而每一個set到配有白飯,麵豉湯和沙律菜,白飯同沙律菜係可以無限refill,再配埋胡麻醬,清淡開胃,令腸胃不用太Heavy。👍🏻▪️豚肉炸餃子餃子一大片脆底,皮簿餡多,味道香口,不過真係要趁熱食,凍咗腍左味道就會爭啲。▪️枝豆枝豆翠綠,上面沈左啲黑椒同鹽,鍾意食枝豆的可叫。整體食物質數方面吾錯,佢呢間有限時60分鐘,一到60分鐘職員即刻過嚟同我哋講要埋單,我哋想叫埋個甜品都冇得叫,而我們眼見冇人等位及成間店舖仲有一半吉台以上,如果滿座或者有人等緊,我地絕對明白,呢方面個感覺就不太好喇~~
朋友為我慶祝生日提前於網上book位
一於試吓日本大熱吉列專門店-▪️京都勝牛▪️
分別荃灣同銅鑼灣有分店

Order food :
▪️極上和牛M9後腰脊(附日本溫泉蛋)

▪️和牛壽喜燒

▪️豚肉炸餃子

▪️枝豆
枝豆翠綠,上面沈左啲黑椒同鹽,鍾意食枝豆的可叫。

2023-10-31
Celebration