2023-01-15 132 views
🦭男朋友放工行過南豐中心 見到長長嘅龍👯🏻‍♂️👯🏻‍♂️原來係新開左間Tiramisu專門店😍而我🐹最鐘意嘅正正就係tiramisu🥰求生本能好高嘅🦭男朋友好識do😘即刻入手4件返屋企做飯後甜品😋原味Tiramisu🍰蛋糕滲有冧酒🥃啖啖都有酒香🤤而上面嘅moose同可可粉唔算太甜!質感又軟又滑☺️食完都唔會覺得太漏😋絕對可以食多一舊😂脆皮熔岩朱古力🍫表層嘅朱古力包住有果仁凹凹凸凸效果!遠睇都幾似熔岩🌋但略為覺得朱古力偏硬身 唔似脆皮🤔中間嘅朱古力moose有濃濃朱古力味!連蛋糕都係朱古力蛋糕🍰朱古力控必定會好鐘意🍫海鹽焦糖蜜栗子🌰聽落去就知道味道有好多層次🤤蛋糕上面有栗子蓉🌰中間又有栗子條🥰加埋海鹽同焦糖🧇嘅雙重夾擊🥊味道唔錯幾豐富!桂花酒釀丸子🍡淡淡嘅酒香加上煙煙韌韌嘅丸子🍡令到成個蛋糕更加有食趣😋桂花嘅香味同酒香好夾👍🏻咁特別嘅tiramisu真係好令人喜出望外🥰🦭根據男朋友情報📝其實@misstira_hk 一共🔟款tiramisu咁多口味😋每件都大大舊🤤而且作為飯後甜品嘅CP值都幾高!喺荃灣出沒嘅朋友不妨一試👍🏻📍荃灣南豐中心A119 (街鋪)🕰週二至週日 12:00 - 20:0

原味Tiramisu🍰

脆皮熔岩朱古力🍫

海鹽焦糖蜜栗子🌰

桂花酒釀丸子🍡

📍荃灣南豐中心A119 (街鋪)
🕰週二至週日 12:00 - 20:00

T-able指數:4/5