2019-08-19
男朋友話好耐無食放題,建議去荃灣試下稻八,有得打邊邊又有得食刺身,價錢仲唔係好貴,去到點菜原來有別於普通日式放題,無我至愛嘅芝麻雞亦(傷心)!但就有男友喜歡嘅牛肉火鍋,試完唔同部位如果鍾意嘅,仲可以再落柯打架!淨係湯底都有8款,我地揀左北海道3.7牛乳骨鍋,奶白色湯底像極魚湯,其實係豬骨精華同北海道牛乳呀,同牛肉很搭,我地揀左$298嘅嚴選澳洲M6和牛盛盒,盛盒包括(排名絕對分先後)牛肩胛肉,和牛胸肉,牛下腹腩同埋牛舌。每個部位其實都好好食,不論雪花分佈,抑或係油脂部分都唔覺得油膩,喜歡吃瘦嘅可以選牛肩胛,肥嘅揀腩位,另外仲有和牛粒,食落口感當然又係唔一樣啦!套餐還包括豚肉片,羊肉片同埋雞肉,個人推介雞肉,雞柳部分非常滑溜,點埋芝麻醬食好夾好夾非常夾!另外海鮮盒亦都非常足料,青口,生蠔,鮮蝦,魷魚,蟹棒,扇貝,象拔蚌!真係多到食唔晒!另外套餐包任食刺身,選擇都有十款以上,較為推介甜蝦,非常新鮮,大北寄貝(少有咁慷慨)同埋櫻花魷魚,好新鮮!除左呢d,非常大食嘅介可以出面自助區揀火鍋配料,數十種款式,還有自助天婦羅區可以整天婦羅,沙律區有新鮮沙律菜,小食區有辣味螺肉等前菜,包有幾款岩你口味
除左呢d,非常大食嘅介可以出面自助區揀火鍋配料,數十種款式,還有自助天婦羅區可以整天婦羅,沙律區有新鮮沙律菜,小食區有辣味螺肉等前菜,包有幾款岩你口味。
最後最後(真係最後)唔好忘記去甜點區,唔止有甜品,仲有Dreyer’s 雪糕,我揀左期間限定嘅紅豆,其次仲有triple chocolate, 芒果,士多啤梨等,示乎每間鋪頭嘅存貨啦。
一晚試左咁多款,個人覺得火鍋質素最好,配料多連湯底都多,真係要食多幾次試下唔同湯底先得。