2024-01-03 88 views
今日去左荃灣行街,朋友帶左我去「DAY22 STEAK 」石燒牛食晚飯。餐牌有多款不同牛肉部位選擇,由$148-$238不等,以到最特別就係有3款牛油選擇,而且仲可以加$轉套餐,另可追加小食。厚切平鐵牛扒(12安士)配香草牛油$158牛扒份量十足,牛扒非常厚身,上枱已切成7件,,牛肉上枱時只有一成熟,根據自己喜愛既生熟程度燒來食,我地燒至5成熟,肉汁豐富,牛味濃郁,口感比較實在,只需加少許鹽或黑椒,肉味更提升。美國安格斯牛柳(8安士)配黑松露牛油$198 安格斯牛柳份量十足,厚身又無筋,比起平鐵牛扒口感會比較軟嫩,加上黑松露牛油,散發出黑松露香氣,又不會蓋過牛柳的味道,口感味道亦相當唔錯。加$38蘑菇忌廉湯、薯條、餐飲加$58酥皮蘑菇忌廉湯、意粉、特大杯裝飲品酥皮酥皮蘑菇忌廉湯即點即焗,新鮮熱辣辣焗起,焗得鬆脆可口,把酥皮粘着蘑菇忌廉湯,酥皮滿滿也是湯汁,好美味。薯條新鮮熱辣辣炸起,炸得金黃香脆,擺耐左薯條依然仲好脆口。意粉意粉非常有誠意,用蕃茄醬炒意粉,份量都幾多。特大花蜜水&熱柚子蜜特大飲品實係超級超級大杯。甜品芒果布甸

厚切平鐵牛扒(12安士)配香草牛油$158

美國安格斯牛柳(8安士)配黑松露牛油$198

加$38蘑菇忌廉湯、薯條、餐飲
加$58酥皮蘑菇忌廉湯、意粉、特大杯裝飲品

薯條
新鮮熱辣辣炸起,炸得金黃香脆,擺耐左薯條依然仲好脆口。

意粉
意粉非常有誠意,用蕃茄醬炒意粉,份量都幾多。

特大花蜜水&熱柚子蜜
特大飲品實係超級超級大杯。

甜品
芒果布甸