2022-04-18 66 views
今日同朋友,經過大河道呢間日式燒肉餐廳,俾佢嘅餐牌吸引咗,所以同個朋友入咗去食。間餐廳充滿日式嘅風格,頭頂有好多紙傘。最值得讚嘆嘅係餐廳入邊有個男女廁所。餐廳所有嘢都係以自助形式,入口附近有一部自助落單機,但因為我哋嗰時店內冇乜人,所以可以直接入座。我揀左一個180G 既牛柳(Tenderloin) $115,呢個價錢包晒飯、沙律菜同埋湯,仲要係無限添飲,添食。襯牛柳未到前,試左碗湯,勁鮮甜,而且好足料。沙律菜都俾人隨便夾,我仲食咗三大碗!主角嚟啦!石燒牛柳!牛柳送上嚟之前,大概有三成熟,可以利用石頭上嘅熱力,繼續將舊牛肉再整熟啲。試試個牛柳,好新鮮,好Juice。而且店舖好窩心,有件圍裙俾我哋着,避免自己啲衣服沾滿油漬。而且每張枱都有黑椒、海鹽、辣椒,以供客人自己添加。

間餐廳充滿日式嘅風格,頭頂有好多紙傘。

最值得讚嘆嘅係餐廳入邊有個男女廁所。

襯牛柳未到前,試左碗湯,勁鮮甜,而且好足料。

沙律菜都俾人隨便夾,我仲食咗三大碗!

而且每張枱都有黑椒、海鹽、辣椒,以供客人自己添加。
2022-04-14
$115 (Lunch)
  • 牛柳
  • 沙律