店名:劉興記生煎包專門店地址:荃灣荃灣街市街37號地鋪1.蟹粉生煎包 (2只) $38一入到去就比佢既生招牌爆汁生煎包吸引住。包皮超簿,個底煎得好脆,好重蟹粉味。佢系勁爆汁,我一咬啲汁就飛出嚟,真系著定深色衫/好小心咁食先得啊😝超級好食,果然系生招牌!2.原味小籠包(四隻)$40皮薄好軟熟,煙煙韌韌,爆餡勁多汁,一咬落去啲汁爆曬出嚟,要小心食先得😝肉餡蒸到好嫩好好味,湯汁一流。3.小雲吞湯麵(6粒)$34雖然佢系小雲吞,但佢系啱啱好可以一啖食得來又唔會太細舊,呢樣好啱我。皮薄餡靚,個餡料煮得啱啱好。4.招牌擔擔麵$42湯底夠傑身,掛系啲面到,配埋啲配料、櫻花蝦好香好好味,忍唔住一嘢就食曬佢。5.手工豆沙窩餅(8件)$28外面微脆,食到系有層次既,內里輕微煙靭,豆沙餡微甜啱啱好,fit曬,啱曬我👍🏻豆漿任飲,樣樣都份量十足,好抵食👍🏻總價$182
店名:劉興記生煎包專門店
地址:荃灣荃灣街市街37號地鋪

1.蟹粉生煎包 (2只) $38
超級好食,果然系生招牌!

2.原味小籠包(四隻)$40

3.小雲吞湯麵(6粒)$34

4.招牌擔擔麵$42

5.手工豆沙窩餅(8件)$28

豆漿任飲,樣樣都份量十足,好抵食👍🏻
總價$182
$90 (Dinner)
  • 蟹黃生煎包
  • 招牌擔擔麵