2023-06-24 536 views
我真係好鍾意蕃茄湯米線~之前都食過好幾間主打蕃茄湯既米線,今次發現到呢間係荃灣路德圍既一起蕃,午餐幾抵食包埋支裝豆漿或者冷泡茶。  1️⃣腐皮墨魚卷鮮蕃茄湯米線($55) 墨魚春卷有三條,食落都彈牙好食既,不過就冇特別食到入面有墨魚粒咁樣。湯底係清甜既類型,蕃茄味唔算特別濃厚,不過飲落順口。  2⃣️一起肉餅鮮蕃茄湯米通($56) 肉餅都幾大塊,食落有肉汁,唔會煎到乾身,不過略顯甜味過鹹。米湯中間浪住啲湯汁,食既時候啖啖都飲到湯汁~  3⃣️溏心蛋(跟餐+$6) 溏心蛋好唔錯🤩真係有日本餐廳既質素。溏心程度好理想,而且入味甜甜地咁。  4⃣️鹽酥大什錦($38) 有雲吞、雞粒、蜜糖腸同埋炸魚皮。入面鹽酥雞最好食!雖然唔係好大粒,但係炸得卜卜脆,夠香。另外炸魚皮都好唔錯,浸一浸落蕃茄湯到再食又更好食😋
1️⃣腐皮墨魚卷鮮蕃茄湯米線($55)
腐皮墨魚卷鮮蕃茄湯米線
 2⃣️一起肉餅鮮蕃茄湯米通($56)
一起肉餅鮮蕃茄湯米通
 3⃣️溏心蛋(跟餐+$6)
溏心蛋
4⃣️鹽酥大什錦($38)
鹽酥大什錦
溏心蛋