2021-06-27 456 views
麵屋福係我其中一間好喜愛嘅小店。一向都鍾意日本拉麵但係就唔太鍾意沾麵,因為食開幾間都覺得個湯頭頗鹹。但係呢一間小店令我改觀愛上左呢種食法。貴精不貴多,餐廳只係提供三類沾麵:招牌魚介、蕃茄及黑蒜油豚骨。.蕃茄紅油沾麵 💲88⭐️4.8/5 蕃茄湯底嘅沾麵有特色好少係其他地方搵到,亦係我食過最好食嘅沾麵🤤。真係好鍾意濃蕃茄湯頭,沾汁非常足料食到好多蕃茄蓉,仲要應該加咗黑醋,好香酸甜度適中。紅油睇落去油膩但係食落去其實係剛剛好因為麵條本身淡口。每個沾麵包括有半熟蛋、豚肉、蔥、紫菜、筍等等。食完所有麵之後仲可以主動叫佢加木魚湯。不過拉麵有200g已經好大份,我每次都唔需要再加湯已經好飽。.魚介豚骨沾麵 💲73⭐️3.8/5魚介沾麵係正宗款式,好多地方可以食到。唔係話唔好食,但係冇驚艷嘅感覺。試過一次之後都係乖乖返去我的最愛蕃茄湯。.不專業食評 nei.foodie
蕃茄紅油沾麵 💲88
⭐️4.8/5
魚介豚骨沾麵 💲73
⭐️3.8/5
不專業食評 nei.foodie
蕃茄紅油沾麵
$100 (Dinner)