2018-05-13
近年多左食Omakase的餐廳,係由廚師發板的日本料理,而家荃灣都新開了一間前菜5點毛蟹啫喱、平目魚果凍、日本南瓜、黑豆和澤蟹 ,平目魚果凍很有魚味好特別,澤蟹口感好爽口,食落去好似薯片咁深海池魚、芽蔥平目魚、日本海膽好新鮮的刺身平目魚好滑、深海池魚夠厚身食落很有口應,海膽入口即溶又唔腥,帶鮮甜的味道活北寄貝,油甘魚腩,金目鯛三件壽司樣樣都十分鮮味,北寄貝好鮮味,金目鯛好細滑,油甘魚腩好肥美又好滑又鮮美鐡板汁燒銀鱈魚外皮好香口,呢個煮法去可保持到鱈魚的細滑嫩口的感覺好美味可口!伊勢海老葛煮到這道菜可以清清之前的膩膩地的感覺,食落去感覺好清新,好清甜的蘿蔔汁好好味味道好配~ 推薦真鰈唐揚伴小玉蔥、小茄子原條起骨既真蝶啖啖肉,口感外脆內軟黑曹一夜干肉質鮮美,香口細滑黃金蟹膏甲羅燒蟹蓋上盛載著蟹膏、蟹肉、蟹籽及鵪鶉蛋攪拌後然後燒!再配上香脆多士一齊食,蟹膏超濃郁要襯熱食日本蕃薯豚野菜烏冬豚肉肥瘦剛好的豚肉配上手打烏冬,好滑溜煙韌彈牙清清地可以消除油膩感。靜崗蜜瓜最後是甜品,好香甜又juicy蜜瓜,結束了美滿的晚餐整體餐廳服務十分好,而且環境好舒適!餐廳一般都收得夜,如果荃灣行街的朋友都不妨考
前菜5點
前菜5點
刺身
深海池魚、芽蔥平目魚、日本海膽
壽司
活北寄貝,油甘魚腩,金目鯛
鐡板汁燒銀鱈魚
鐡板汁燒銀鱈魚
伊勢海老葛煮
伊勢海老葛煮
真鰈唐揚伴小玉蔥、小茄子
真鰈唐揚伴小玉蔥、小茄子
原條起骨既真蝶啖啖肉,口感外脆內軟
黑曹一夜干
黑曹一夜干
肉質鮮美,香口細滑
黃金蟹膏甲羅燒
蟹蓋上盛載著蟹膏、蟹肉、蟹籽及鵪鶉蛋攪拌後然後燒!
黃金蟹膏甲羅燒
再配上香脆多士一齊食,蟹膏超濃郁要襯熱食
日本蕃薯豚野菜烏冬
日本蕃薯豚野菜烏冬
甜品
靜崗蜜瓜
最後是甜品,好香甜又juicy蜜瓜,結束了美滿的晚餐
整體餐廳服務十分好,而且環境好舒適!餐廳一般都收得夜,如果荃灣行街的朋友都不妨考慮一下,Omakase既菜單由$1,000起.需要在2日前預訂, 由廚師按客人口味提供菜單確認左菜單之後, 一去到餐廳就可以叫師傅起菜,而且食滿$1000以上有2小時免費泊車優惠