2018-11-29
自從同左男友拍拖,我已經漸漸變左半個荃灣妹😌作為兩個麵控,我地係荃灣食左唔少拉麵、粗麵、車仔麵,當然中伏次數都唔少🤣🤣🙈呢間拉麵店就係佢送我返歸既必經之地既附近!比佢門口果部自助售票機吸引左😍一於試試計埋期間限定果款,一共都係得五款,其實啲餸係全部一樣架,啫係五款不同既湯底咁解。我成日都覺得款式勁少既餐廳係超有自信、一定係要整得好好好食先會咁做😈·每碗拉麵都係有火炙叉燒、溏心蛋、紫菜、竹筍同埋蔥自助點餐果既可以揀直麵/曲麵,走蔥走竹筍咁,我就覺得😗如果有得揀埋麵質會更好,我一向食開硬麵既🙈··🍜黑蒜油拉麵🥢HKD83··🍜魚介拉麵🥢HKD80上枱睇到賣相都幾靚仔,叉燒肥瘦岩岩好,唔會鞋口👍🏻👍🏻溏心蛋都好流心下,不過我咬得太醜、無影低🤣一路食仲一路望到廚房入面,師傅不停跟timer計時煮麵,同埋超級大力咁fing啲水😆👏🏻👏🏻·男友揀既黑蒜油湯底好香好香,不過佢話中意我果碗魚介湯多啲、入口甜啲喎😏·個人認為呢間同長期排隊排到天荒地老果間,質素其實差不多、不過就款式少啲、位置係巷仔咁如果係食來食去都同一款野既人(我),就好岩黎呢度😂😂
每碗拉麵都係有火炙叉燒、溏心蛋、紫菜、竹筍同埋蔥
🍜黑蒜油拉麵🥢HKD83
🍜魚介拉麵🥢HKD80
如果係食來食去都同一款野既人(我),就好岩黎呢度😂😂