2021-06-29
周日晚上黎到荃灣火鍋集中地-大鴻輝中心 就梗係黎打邊爐。6/f極品靚鍋價錢真係幾吸引,19:00前離座最平只需$138 加一就可任食豬牛羊加火鍋配料放題。 餐廳座位非常闊落,感覺乾淨明亮!罐裝飲品款式都幾多,有3-4個雪櫃,還有自家製涼茶(雪梨茶、夏枯草及竹蔗茅根)冷泡茶有玫瑰烏龍、茉莉花烏龍,唔想飲凍亦有提供茶包供熱飲,呢方面做得幾細心。總共有12款湯底選擇,我就選擇了豆乳骨膠原靚雞美顏鍋!材料主要有豆乳、黃豆、本菇、紅蘿蔔、鮮雞 店員表示湯底滾起可先飲碗湯養顏補充蛋白質,再開始打邊爐餐廳用手機落單,比較特別同欣賞係極品靚鍋在素食方面都幾多選擇。菜類就係出面凍櫃自取,已經分好一碗碗。特別d嘅有冰菜同羽衣甘藍。火鍋料上碟時都幾整齊及分類擺好,感覺唔錯。我選嘅最平A套餐包牛肩胛肉眼、穀飼豬梅肉、西班牙羊肉卷!三款肉類 穀飼豬最出色,爽彈得黎唔會鞋。火鍋料呢個價錢真係無得輸。必食:廚師腸、豬骨濃汁貢丸、陳皮魚蛋、花膠、豬粉腸豬膶亦都非常新鮮嫩滑自家制松露豬肉餃好香松露味,皮部分QQ有彈性。甜品杯中意食玫瑰荔枝果凍同紫薯杯。店內供應是款叫大阪牛乳雪糕,有好多特別口味選擇。試左海鹽同香芋感覺很
總共有12款湯底選擇,我就選擇了豆乳骨膠原靚雞美顏鍋!
材料主要有豆乳、黃豆、本菇、紅蘿蔔、鮮雞
店員表示湯底滾起可先飲碗湯養顏補充蛋白質,再開始打邊爐
菜類就係出面凍櫃自取,已經分好一碗碗。
特別d嘅有冰菜同羽衣甘藍。
三款肉類 穀飼豬最出色,爽彈得黎唔會鞋。
火鍋料呢個價錢真係無得輸。必食:
廚師腸、豬骨濃汁貢丸、陳皮魚蛋、花膠、豬粉腸
豬膶亦都非常新鮮嫩滑
自家制松露豬肉餃好香松露味,皮部分QQ有彈性。
甜品杯中意食玫瑰荔枝果凍同紫薯杯。
店內供應是款叫大阪牛乳雪糕,有好多特別口味選擇。試左海鹽同香芋感覺很不錯亦有牛奶順滑口感。