2021-05-16
一直聽聞立鮨既壽司好高質,但因為尖沙咀要企喺度食,唔岩懶人老公,所以一直冇去試😪最近見荃灣開左限定版既坐著吃立鮨,就可以拉老公去試下喇lol我地星期六晚去食,原本可以三個字就有位,不過有人遲到就等多左三個字,但都比想像中快既~先整體講下呢度既壽司飯,係赤醋飯,入口溫度暖,有醋香。由於佢黏度強,所以唔易散,我就覺得幾好既,但老公就唔中意咁黏既飯質。另外,我都好中意佢飯既量偏少,岩哂細胃又怕食澱粉的女士們!/🌟黑松露盛合 $118先試白身魚刺生,個酸汁好惹味好開胃,而且有提鮮的作用👍🏻黑松露牡丹蝦同帶子都好好食,黑松露醬大大督仲好香,唔係cheap野黎架😌‼️老公強烈要求我推介「黑松露玉子壽司」,佢話超級好食仲encore左多一件!/⭐️岩手鵬令和の怪物蠔 $68大大隻,入口juicy,但冇想像中咁鮮甜,試一舊👌🏻/🌟鰻魚櫻花玉子燒(2件) $48甜甜的厚燒玉子配肥美鰻魚,呢個好味/⭐️串燒—炸雞皮 $28、牛舌芯$38串燒味道好普通,我覺得可以唔洗叫🤫炸雞皮唔脆,仲比較有咬口;牛舌芯都比較乾呀/🌟日本馬糞海膽壽司 $68海膽好甜呀,所以我地好任性咁encore左一人一件🤭/🌟瀨尿蝦配蟹膏櫻花蝦
🌟黑松露盛合 $118
先試白身魚刺生,個酸汁好惹味好開胃,而且有提鮮的作用👍🏻
‼️老公強烈要求我推介「黑松露玉子壽司」
,佢話超級好食仲encore左多一件!
⭐️岩手鵬令和の怪物蠔 $68
大大隻,入口juicy,但冇想像中咁鮮甜,試一舊👌🏻
🌟鰻魚櫻花玉子燒(2件) $48
甜甜的厚燒玉子配肥美鰻魚,呢個好味
⭐️串燒—炸雞皮 $28、牛舌芯$38
🌟日本馬糞海膽壽司 $68
海膽好甜呀,所以我地好任性咁encore左一人一件🤭
🌟瀨尿蝦配蟹膏櫻花蝦壽司 $25
鮮甜瀨尿蝦配鹹香櫻花蝦乾,味道鹹鮮,我覺得幾特別;但老公話佢本身唔中意食瀨尿蝦呢種海鮮喎
⭐️北海道活象拔蚌壽司 $49
象拔蚌的爽甜度一般
⭐️原隻活赤貝壽司 $30
赤貝的爽甜度反而比象拔蚌會突出
🌟炸軟殼蟹配山葵沙律醬 $78
炸粉夠薄,軟殼蟹肉多juicy!終於搵倒好食既炸軟殼蟹,好開心🤗🤗芥末沙律醬都唔錯
🌟火炙松葉蟹腳壽司 $30
松葉蟹腳好鮮甜呀😍有炙燒香,我啜乾淨哂啲蟹肉🙈呢個必點呀!
⭐️北海道特大珍寶帶子壽司 $38
真係大一個double,有少少青檸汁提鮮,都唔錯既,係一般鮮甜帶子的味道
⭐️麒麟生啤 $58、Suntory烏龍茶 $25
老公話飲埋杯生啤,真係好似去左日本咁呀!
是次豪食,二人消費加一後合共$1320。優惠期惠顧滿$500送一張coupon,咁就賺左兩張coupon喇~大家唔想罰企,都不妨黎荃灣分店試下,真心高質既💯