2022-01-02
👅冷稻庭烏冬拌柚子醋($58)6.5/10同朋友食咗啲嘢先嚟唔太餓,想叫個開胃啲嘅主食,冇諗過上枱咁大碟仲有大量玉子燒同紫菜碎係面😳不過撈埋柚子醋一齊食就完全唔heavy🤙🏻朋友覺得可以濃味啲,肥西就覺得啱啱好,不過烏冬嘅texture絕對係最大敗筆😮💨餐廳選用扁身嘅稻庭烏冬,個人偏好煙韌有咬口嘅麵體,一咬落去又粉又冧嘅口感,少少失望啦👅日式豚角煮($38)6/10想食肉所以嗌個豚角煮,點知一上枱成碟都係蘿蔔,肥膏都唔見多滴🌚但蘿蔔煮得好淋好入味,而且唔鞋,朋友覺得幾好食嘅~👅明太子芝士玉子燒 ($38)7/10厚切玉子燒加上明太子醬同酸甜嘅芝士,實無死嘅組合🤓輕輕燒過微焦嘅玉子燒加分👍🏻略嫌個蛋太熟無咩層次,如果多返啲汁同layer一定好正🌞👅Summer beer ($98) 7.5/10身為一個無酒不歡嘅肥西,見到有cocktail即刻嗌返杯😉酸甜嘅菠蘿遇上清甜嘅椰子,再加埋清爽嘅soda water,成杯嘢就係summer vibe🤪杯嘢嘅🍍味唔算出,但椰子味就好搶,鐘意椰子嘅你千祈唔好錯過🥥但我實在飲唔出有酒味,所以唔好酒嘅朋友都可以放心嗌(不過$98我就覺得唔太抵🥴)除
👅日式豚角煮($38)6/10
👅明太子芝士玉子燒 ($38)7/10
👅Summer beer ($98) 7.5/10
身為一個無酒不歡嘅肥西,見到有cocktail即刻嗌返杯😉酸甜嘅菠蘿遇上清甜嘅椰子,再加埋清爽嘅soda water,成杯嘢就係summer vibe🤪杯嘢嘅🍍味唔算出,但椰子味就好搶,鐘意椰子嘅你千祈唔好錯過🥥但我實在飲唔出有酒味,所以唔好酒嘅朋友都可以放心嗌(不過$98我就覺得唔太抵🥴)除咗cocktail仲有其他酒類,當然唔少得咖啡同梳打👍🏻
———————————————
總括嚟講呢到裝修幾靚,坐得都舒服嘅,門口同座位都可以畀港女們打個卡🌸星期六晏晝同朋友係到傾咗幾個鐘偈都冇比人趕,仲有staff 不斷幫我地refill water,同時都見到有人買杯嘢飲就坐低做成日嘢,服務唔錯🤙🏻但嘢食質素就可圈可點,賣相正常水準,有進步空間😶🌫️如果為咗食好西嘅就唔使專登嚟了(畢竟都唔係一個就腳嘅地點😖)
味道:6.5/10
服務:8/10