2019-10-18 2197 views
荃灣愉景新城對面,有間幾特別嘅酒吧餐廳,環境舒適,感覺高尚,CHALET餐廳共兩層,低層外圍更有吸煙區,與內層相隔🌠Set Dinner around $300左右🌠有餐湯、頭盤、主菜以及甜品🌌南瓜湯配麵包🌌南瓜湯相當濃,有南瓜香甜之味, 帶少許南瓜蓉,而餐包本身牛油味香,與南瓜湯非常夾👍🏻🌠半熟吞拿魚配三文魚籽🌠吞拿魚外層煎香,內裡幼嫩,感覺幾特別,三文魚籽帶鮮,混合進食既新鮮又開胃🎇美式燒烤醬豬肋骨配薯條火箭菜沙律🎇豬肋骨分量相當多,足一排共6條骨,燒烤汁酸酸甜甜夠惹味,肉質唔錯,一切即開🐖薯條熱辣辣,而本身經調味的薯條幾出色,外脆內軟帶少少辣味一切即開✨法式半熟鴨胸配鯷魚 牛油焗薯車厘子汁✨半熟鴨胸嫩口,雖然大件,但煎得非常嫩,配車厘子汁幾清新,肉味鹹而香,唔錯鯷魚味道刺激新奇,配焗薯吃更夾🎇麵包布甸🎇麵包布甸相當特別,質感是豐滿的麵包,味道為甜甜的布甸,加上少許朱古力醬及糖霜,令外貌相當好看🎆Sparkling water $28🎆大大支750ml,都好抵飲總括而言,呢到環境相當唔錯,而服務質素亦都好高,食物唔錯,適合一大班人飲酒作樂,亦可共享晚宴慶祝的好地方😁👍🏻

餐廳共兩層,低層外圍更有吸煙區,與內層相隔

🌠Set Dinner around $300左右🌠
有餐湯、頭盤、主菜以及甜品
南瓜湯配麵包

🌌南瓜湯配麵包🌌
半熟吞拿魚配三文魚籽

🌠半熟吞拿魚配三文魚籽🌠

🎇美式燒烤醬豬肋骨配薯條火箭菜沙律🎇
美式燒烤醬豬肋骨配薯條火箭菜沙律

薯條熱辣辣,而本身經調味的薯條幾出色,外脆內軟帶少少辣味

一切即開

✨法式半熟鴨胸配鯷魚 牛油焗薯車厘子汁✨
法式半熟鴨胸配鯷魚 牛油焗薯車厘子汁

鯷魚味道刺激新奇,配焗薯吃更夾
麵包布甸

🎇麵包布甸🎇