2023-02-02
新年同長輩食飯 揀咗呢間中菜餐廳 餐廳舖面唔算太大 得20-30個座位左右😮 所以想食好餸就記得要book位啦 菜式主打中式小炒 潮州菜 同砂鍋粥😋酥炸蠔餅金黃色嘅外貌好吸引 蠔餅好有蛋香 蠔都有鮮味嘅 同埋唔會好油膩🦪 佢嘅調味唔會太鹹 所以如果鍾意食鹹啲 可以點埋附上嘅魚露😉黃金拼椒鹽鮮魷一碟有晒兩種味道 真係啱晒三心兩意嘅我 炸鮮魷肉質厚🦑 有黃金鮮魷同埋椒鹽鮮魷 兩款都炸到熱辣辣 送飯一流😛 喺其他餐廳食嘅炸鮮魷通常魷魚都冇味 但係呢間仲食到魷魚鮮甜嘅味道☺️樺輝記小炒皇都幾欣賞呢碟小炒皇 主要有韭菜 其他配料好豐富 有蝦乾 魚仔 腰果 魷魚 仲有脆炸芋絲😍 一齊食就啱晒啦蟹黃蟹肉炒飯完全冇諗過佢咁大碟 上枱時有少少驚訝 不過我哋幾個人分享 所以都食得晒㗎😆 除咗有蟹膏同埋蟹肉之外 仲有豬肉粒粒 炒飯好有鑊氣 又粒粒分明一口炸饅頭呢個炸饅頭外脆內軟 點埋煉奶就啱晒😛 小朋友嘅至愛啊無糖可樂如果唔係今日要揸車 一定要飲返兩罐啤酒啤啤佢😙見到網上對呢度嘅砂鍋粥讚口不絕 不過今次食得好飽 所以冇嗌到😗 呢度嘅小菜真係好有鑊氣 下次都要再嚟試吓其他餸
呢個炸饅頭外脆內軟 點埋煉奶就啱晒😛 小朋友嘅至愛啊
如果唔係今日要揸車 一定要飲返兩罐啤酒啤啤佢😙