泰Grill (享和街)

Thai Grill (Heung Wo Street)
2024-08-07 416 views
之前喺將軍澳店都試過泰Grill,今日趁喺荃灣搵朋友就預約咗再試吓,嘩真係好彩有預約,冇諗過星期一都full house, 仲好多人喺門口等位,打開餐牌好多選擇樣樣都想試,我哋揀咗最想食嘅幾款🤭生蝦刺身 $108上檯已經嘩一聲,擺盤好靚😍,未食已經開心,有8大隻生蝦,蝦肉鮮甜,配蒜頭紅椒點少少酸汁,味道更加清新。食完一隻已經追住想食第二隻,絕對值得一試!手打青咖哩牛肉 $88 蒜蓉包 $35呢個青咖哩牛肉真係好正,牛肉嫩滑,咖哩汁香濃,雖然我叫咗小辣,但都感受到一陣微辣,正好唔會太過刺激。蒜蓉包外脆內軟又熱辣辣,蒜香味十足,食落去好有滿足感,兩樣簡直係絕配!😋豬頸肉炒飯 $85炒飯粒粒分明,豬頸肉炒得香口,仲有啲蛋增添口感,兩個人好快食晒成碟😂椰汁沙冰 $48 泰式檸水 $22椰汁沙冰味道濃郁,口感順滑;泰式檸水酸酸甜甜,清新又消暑,配合重口味嘅泰國菜,真係好夾!夏天食真係一流!🤩出品高質,環境服務又好,食完飯出面已經勁多人等位,下次一定要再嚟試其他食物!評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺泰Grill (享和街)荃灣享和街53號

生蝦刺身 $108

手打青咖哩牛肉 $88 蒜蓉包 $35

豬頸肉炒飯 $85

椰汁沙冰 $48 泰式檸水 $22

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺

泰Grill (享和街)
荃灣享和街53號都城大樓地下E1號舖
📍荃灣港鐵站A3出口13分鐘路程
     荃灣西港鐵站5分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #荃灣 #泰國菜 #TsuenWan #生蝦刺身 #泰Grill