2015-07-31 1220 views
每日返工都會經過, 但都未有機會試到, 終於搵到個晚上可以一試。麵店標榜東南亞麵, 款式唔多, 只有餐牌上那幾款, 蝦、牛、咖哩、燒鴨, 可選配油麵、米粉、棵條...... 亦可以選兩種粉麵配搭。當晚試蝦麵同鴨麵, 蝦麵味道有D似車仔麵加辣魚蛋汁, 蝦有兩隻(全透明, 應該是來貨, 已經鹼水處理), 味道說不上特別, 索價78真的有點貴鴨麵是伴麵, 有花生同江魚仔, 麵汁較稀, 所難以沾上油麵, 或配以米粉可能會好D, 價值48, 尚可接受小食蝦春卷, 用越南粉皮包住炸, 但應該都係交來, 所以唔會食到蝦既質地, 配上用小杯盛載辣椒醋, 但杯口窄春卷粗, 想點都唔係易事, 賣35蚊, 有點.......桔仔梳打, 有一燈鹹柑桔仔、一片檸檬、一片青檸, 所以只有飲到梳打味, 賣35蚊, 就有點那個總結 : 裝修簡潔, 但食物說不上東南亞口味, 材料亦不見得正宗, 大部份食物都係來貨加工, 個人來講唔太欣賞, 或者下次試下飯類, 睇下會唔會有所改觀。唔想寫得太負面, 但係荃灣立足, 一定要有實力先可以生存, 否則好難捱下去, 當然我都樂見有不同食肆出現, 希望呢間鋪可以改進一下, 變成另一

唔想寫得太負面, 但係荃灣立足, 一定要有實力先可以生存, 否則好難捱下去, 當然我都樂見有不同食肆出現, 希望呢間鋪可以改進一下, 變成另一間有荃灣出名潮拜食店。
2015-07-27
$90 (Dinner)