HIKARI

2023-07-29 12 views
📍𝗛𝗜𝗞𝗔𝗥𝗜 (荃灣) 喺荃灣廣場睇完戲就諗住喺附近搵間靚cafe~ 經過就比𝗛𝗜𝗞𝗔𝗥𝗜嘅門口吸引到,🤍以白色及木系設計為主,整個感覺好文青~ 餐廳提供多款咖啡、飲品、西式輕食、甜品,好建議大家weekend嚟輕鬆下🥰~ 今次去嗰陣店員有同我哋講呢個menu係最尾一日了,下次會再去試下佢哋嘅新menu!! 𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 ($128)鴨髀都幾大隻,佢嘅外皮煎至微脆,而且充滿油香🤤!由於用咗低溫慢煮嘅方法,鴨髀嘅肉質保持到好柔嫩,😍仲有肉汁。整體同意大利飯味道好夾,仲有唔少牛肝菌,好爽口!▪️慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯 ($158)牛板腱肉質好嫩滑,呢個部位嘅肉冇乜脂肪,可以食到牛味好香濃😚,仲好juicy!! 飯粒嘅軟硬度恰好,醬汁味道酸甜,帶有少少辣,幾惹味!▪️鹹蛋黃薯條 ($78)🍟薯條好香好脆身,🤩鹹蛋黃味道好突出,鹹香滿滿,好鐘意!▪️Dirty (+$30)奶同咖啡嘅比例好好,第一啖入口咖啡味好濃郁☕️,慢慢飲到下層會飲到牛奶嘅冰涼~ ▪️芒果茉莉綠茶 (+$30)好清新解渴,🥭芒果味同綠茶配合得好好,味道香甜,仲有芒果粒。𝑨𝑫𝑫𝑹
📍𝗛𝗜𝗞𝗔𝗥𝗜 (荃灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 ($128)

▪️慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯 ($158)

▪️鹹蛋黃薯條 ($78)
🍟薯條好香好脆身,🤩鹹蛋黃味道好突出,鹹香滿滿,好鐘意!

▪️Dirty (+$30)

▪️芒果茉莉綠茶 (+$30)

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍荃灣大壩街21號地舖
G/F, 21 Tai Pa Street, Tsuen Wan