去到海之戀本身想食ruby tuesday 點知唔可以堂食 咁啱比隔離一間泰式餐廳吸引左😍🍍原隻菠蘿海鮮炒飯 💰108可以見到有兩隻大青口😍好多蝦仁、腰果、魷魚仲有肉鬆🥳真係好鬼豐富 好好食!成個形狀都真係好得意 可能由於青口加持🙈🧆泰式煎蠔仔餅 💰108都係厚身!裹左好多麵粉令到蠔餅漲卜卜!D蠔好新鮮😍完全冇嚴重油味~仲要好大粒 要搵一堆餅包住佢🍖串燒拼盤(雞、牛、豬) 💰128沙嗲醬真係襯曬D串燒🥵D雞肉好嫩、豬唔會太肥、牛肉仲要好有咬口😭可以一串淋一串唔淋醬汁 有唔同風味喔~🌮香葉肉碎生菜包 💰88薄荷葉香味好勁🤭我地用曬D生菜都包唔曬D肉碎🤣太多要拎返屋企食 可見佢用料實在🤪 ps有D辣🤭可以同waiter講唔辣 但係辣會更好食!☕️泰式奶茶 💰22甜~就係泰式奶茶嘅經典 解辣一流!我覺得係必試嘢飲!餐廳可以見到海傍風景🥳野食真係驚艷左我呢啲第一次食嘅客 encore左多次🤪

🍍原隻菠蘿海鮮炒飯 💰108

🧆泰式煎蠔仔餅 💰108

🍖串燒拼盤(雞、牛、豬) 💰128

🌮香葉肉碎生菜包 💰88

☕️泰式奶茶 💰22
甜~就係泰式奶茶嘅經典 解辣一流!我覺得係必試嘢飲!

香葉肉碎生菜包
原隻菠蘿海鮮炒飯
串燒拼盤(雞肉牛肉豬肉)
$200 (Lunch)
香葉肉碎生菜包
原隻菠蘿海鮮炒飯
串燒拼盤(雞肉牛肉豬肉)
  • 串燒拼盤