2021-07-29 1612 views
前排突然好有胃口想食純日式放題 見到如心廣場地下有間要book先可以入場 就拿拿臨check openrice有冇第二間 點知海之戀又真係有間海景餐廳!晚市放題(1人)💰268一入到去見到環境已經覺得抵晒!場夠大 有好多卡位望海 仲可以坐出平台嘆海風😆出面都有唔少熟食 甜品 飲品等等任攞哦!熟食有好多炒菜 例如炒萵筍 四季豆 牛脷 西蘭花等等😆 唔係清炒 所以特別開胃同有味 另外都有唔少炸食 例如炸雞翼、咖哩角等等 全部堆滿曬 超吸引😘仲有特別嘅日式蒸蛋!不過會偏老嘢飲方面有泡菜湯可以任添 飲品櫃都有好多種類嘅汽水、少見嘢飲例如仙草凍等等 甜品就有幾種自製蛋糕同淨係可以攞一客嘅haagen dazs雪糕 超推薦嘅係紫薯芝士蛋糕!超級濃厚嘅芝士口感係嘴入面化開 攞左兩隻係兩種口感 一隻係消化餅底 一隻係蕃薯口感😻全場以QR code落單喔 全部係電話到嗌好方便!唔使員工不斷走來走去同埋落漏單!🍣刺身:有好多種類 三文魚 象拔蚌 北極貝 甜蝦應有盡有🍣壽司:有軍艦(飛魚籽 吞拿魚蓉 八爪魚等)炙燒壽司(燒和牛 三文魚 芝士蟹柳等)仲有好多特別種類 例如 芒果軟殼蟹 龍捲風 辣三文魚碎等等!

晚市放題(1人)
💰268

🍣刺身:有好多種類 三文魚 象拔蚌 北極貝 甜蝦應有盡有

🍣壽司:有軍艦(飛魚籽 吞拿魚蓉 八爪魚等)炙燒壽司(燒和牛 三文魚 芝士蟹柳等)仲有好多特別種類 例如 芒果軟殼蟹 龍捲風 辣三文魚碎等等!手卷都好多種類(常見軟殼蟹等)

🍗串燒:最推薦就係芝士燒帆立貝 表面一層燒焦嘅芝士揭開就有一粒超惹味😍
特色燒牛舌都係必點!仲有牛油翠玉瓜 西京燒 燒鯖魚 燒菠蘿等等
牛油炒帶子 炒牛柳粒係無敵 我地瘋狂refill🤣仲有好多例如牛仔骨 牛扒都可以任嗌 清酒煮蜆 燒虎蝦我地都不斷嗌返!

🍤炸物:好多種類嘅天婦羅任嗌 不過其他炸物仲有就最推薦相思雙皮奶(炸鮮奶+紅豆)芝士年糕都好大舊😜 芝麻雞翼 章魚小丸子 炸蠔 紫薯地瓜丸都係必有!

總結來講呢間食物質素雖然唔係最top 但係勝在多種類 野食速度又來得快 更有絕佳海景觀賞!望住海景不斷食人都開心D😍另外嗌嘅每一樣都應該係一個個咁上 所以肚餓嘅記得嗌多D先!
2021-07-17
$300 (Dinner)
  • 相思雙皮奶
  • 牛油炒帶子