2024-12-21
位於大壩街 (即荃灣廣場對出的街道)有一間叫做Hikari 嘅Cafe,非常適合大家傾偈Hea一個下晝Hikari 日文意思係解日光,cafe 完全同呢個名吻合,光線照住飲杯野冇得頂好舒服,如果夜晚來嘅朋友可以試吓佢哋嘅芝士火鍋佢嘅lunch set設計幾適合一個輕鬆吓,食完個主菜飲完杯咖啡,坐多陣又可以加個甜品今日我就試晒先嚟飲品,檸檬蜜糖黑咖啡,酸酸甜甜幾醒神,自己加落去打卡一流就算非咖啡嘅飲品一樣出色,芒果茉莉綠茶,好fresh輕食來個煙三文魚迷你水牛芝士酸種多士,酸種多士唔係太多Cafe有,健康啲,配上煙三文魚幾夾喎如果鍾意飽肚少少嘅朋友都冇問題,嗌咗香煎北海道凡立貝黑松露義大利飯,帆立貝彈牙,配上黑松露個飯好香今日我係兩個人嚟嘅,傾咗一個鐘頭再嗌埋佢個甜品黑白窩夫,一個完美嘅下午,下次夜晚會再嚟試佢嘅芝士火鍋
就算非咖啡嘅飲品一樣出色,芒果茉莉綠茶,好fresh