2018-06-07
作為女漢子😌,草根食佬飯嘅時間絕對係以每日做單位,今次係寵幸嘅係草根嘅飯堂「飯意」。今次試試一個未試過嘅先!招牌芝士牛肉塔咖哩($76)草妹佬飯頭號最愛係咖哩牛腩飯❤️,呢到雖然冇,但點左個差唔多嘅。咖哩帶點香料,食落味道接近東南亞口味🏝,少辣🔥,味道都唔錯,唔係Hea Hea咁用d得隻色嘅咖哩。雖然表面見到唔少芝士🧀,但與咖哩伴勻後,老實講芝士味俾咖哩蓋過。牛肉份量好多又大片🐂,大約都有6塊,不過質感就乾身左d,唔夠軟腍。最正應該係薯仔炆得入味又夠腍🥔,加埋咖哩汁送飯一流🍛。 帶子。海鮮芝土熔岩蛋醬飯 ($98)之前食過配菜係鰻魚蟹籽嘅熔岩蛋醬飯🐣,今次試埋帶子。食落幾驚喜,感覺似刺身帶子,口感軟腍。配菜仲有蟹籽、魷魚同蜆。🦑魷魚仔算鮮味,加埋大量蟹籽脆卜卜口感好好,然後倒入勁惹味嘅泡菜、紫菜、芝士🧀同蛋一齊去炒個飯,呢個組合冇得輸,好難唔好食呢😌可惜價錢貴,唔抵食,平日平平地都係叫個冇海鮮嘅,平一大截😝✌🏻綜合水果茶 (跟餐+$20)Mix Fruit Tea每次嚟都叫呢個,夠大杯又唔係死甜,飯意嘅水果茶的確幾岩草根口味🍹👍🏻
今次試試一個未試過嘅先!
招牌芝士牛肉塔咖哩($76)
帶子。海鮮芝土熔岩蛋醬飯 ($98)
Mix Fruit Tea