2021-10-23 126 views
之前想食,不過大排長龍,今晚再戰,成功😊裝潢用白、綠作主調,配上木材,自然令人放鬆,呢間餐廳最適合想傾偈嘅幾個朋友一齊嚟,如果想坐窗邊或者草地,一定要提早book。今晚同朋友都想食清啲,要咗個沙律、墨西哥粟米脆片、香煎魚柳菠菜意大利飯share飲品上枱,我同朋友都覺得好可愛,我叫咗杯熱朱古力,睇過係呢間餐廳嘅推薦,除咗美觀,飲落亦非常濃郁,又唔會甜到涸喉,但我覺得呢杯飲品比較適合放喺餐後,當甜品就Perfect,反而朋友杯水果茶則非常適合餐前飲😊前菜非常推薦粟米片,上枱新鮮熱辣,待涼1、2分鐘始開動,拎起一塊有芝士拉斯,撓兩圈,沾上牛油果醬,滋味滿滿,或可轉點乳酪,另有風味😊我亦非常欣賞香煎魚柳菠菜意大利飯,坊間好多餐廳整嘅魚柳都係腥或冇彈性,呢碗有驚喜,因為切開係有肉汁流出,皮亦煎得香脆,食完簡直係意猶未盡,菠菜飯亦好味,較白汁菌汁等為清淡,食完亦舒服,完全冇油膩咁,反而覺得飽足同時清新。一直覺得一間好餐廳,好食物應該配上好裝潢,唔係要豪華裝修,而係要一種明亮舒適乾淨嘅感覺,呢間餐廳我應該會經常嚟😊
之前想食,不過大排長龍,今晚再戰,成功😊