2020-07-02 279 views
最近係網上已見到Godiva出咗新口味草莓味軟雪糕,適逢海港城做緊優惠券活動,就應朋友約去覓食,其中一間就食Godiva嘅雪糕啦!平時$50嘅軟雪糕,用優惠券後每人只需$25,真係飯後甜品嘅好選擇!草莓味雪糕早前已係其他國家有售,今次嚟到香港真係令我十分期待!外表粉粉嫩嫩嘅顏色,連個cone都變身成為粉紅色嘅莓乾圍邊,置頂仲有撒上粉色嘅粉末,真係太少女心了!食落更係滿滿嘅草莓味,果味都幾強,配埋圍邊莓乾味道更有層次又豐富了!Cone嘅質感依舊咁脆,同軟雪糕柔軟嘅口感形成對比!愛草莓嘅可以一試,平時食開朱古力味食到寡都可以轉轉口味,試下呢個草莓帶來嘅甜蜜滋味!