2017-09-08 192 views
前年同朋友去完荔園個嘉年華之後,覺得比其他主題公園都好玩,可惜我出世嘅時間,佢都已經執咗。所以後來聽到而家嘅荔園除咗有野玩之外,仲有野食。最近聽到佢開茶餐廳,超級興奮!!!所以就揾左日去試下2016年嘅荔園嘉年華地圖,餐廳入面擺左好多呢種地圖係到,好有一種回憶嘅味道。既然係特登嚟朝聖,當然係相機食先。個牛真心煮得好入味,啲肉幾嫩口,可能我本身鐘意飲紅酒,所以我覺得香草紅酒汁同牛肉相輔相成,唔會掩蓋肉味之餘都幾香,個汁撈飯食嘅話應該都幾正。不過配料就麻麻地,雜菜冇乜味。但總體黎講都幾好食嘅,牛肉夠入味,汁夠濃郁,所以整體幾好,下次會再嚟試下其他嘢。

2017-09-01
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch