2022-07-10 1959 views
今日係D2 place 玩完密室逃脫,諗住係附近食晚飯,方便又好食嘅我整係諗到e間😂不過今次係第一次食dinner,可以點餐牌唔駛比個set限制住你食咩😌鮮蜆馬拉盞汁配自家製幼麵 $148自家製幼麵真係唔同啲,咬落好有質感,而且忌廉汁好creamy ,意外地同馬拉盞又幾夾喎,蜆肉大大粒都夠新鮮👍🏻Carbonara $108樣貌都好靚,不過佢嘅蛋黃汁做得較潔,個人會鐘意馬拉盞忌廉汁多啲,而且意粉唔係手工製即刻食到分別😂不過煙肉炸得好脆,夠哂濃味點綴個意粉Black diamond regular size $128 有黑松露、mushroom、雞蛋、芝士,regular pizza 有8塊,餅底夠薄夠脆,mushroom 好香,黑松露唔算濃味,建議落啲pepper會再好食啲Parma Ham regular size $138Parma Ham 唔會過鹹,配蕃茄餅底味道好似較black diamond 突出,不過始終取代唔到我第一次喺嗰度食過牛肉Pizza嘅味道😂總結:手工意粉雖然比一般意粉貴成四五十蚊,但係真心值得試,下次仲會想試其他~ 大家行開D2 place 都可以試下評分(5⭐️

鮮蜆馬拉盞汁配自家製幼麵 $148

Carbonara $108

Parma Ham regular size $138

評分(5⭐️為最高):
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~