2022-11-12
話說哥哥睇完youtube介紹覺得好吸引,第二日就一齊上去會一會依間泰國餐廳 , 心諗工廠大廈應該唔會太多人,點知去到門口已經企晒人, 六點幾已經咁多人, 原來嗰啲排隊等外賣, 估計係附近啲人放工買返屋企食。 不過入到餐廳都差唔多坐滿人, 我哋坐咗冇耐就已經開始要排隊入座。 見服務員好忙但都冇怠慢我哋,仲教我哋用QR code落單(可能我哋個樣蠢蠢地), 佢哋送餐效率亦好快, 整個用餐過程都好愉快, 門口見佢哋新開張花牌,但一啲都唔似新丁開業。 以下係我哋點過嘅食物: 泰式火山骨$158 份量好大,送上枱時場面好虛撼好吸睛,遠睇成個盆景咁,加上芫茜份量唔少,香氣十足。食落肉質嫩腍, 特製濃郁酸辣泰式汁超惹味,超滋味開胃。 餐廳仲會提供埋手套好細心。 泰式海南雞 例牌$68 海南雞好滑好好味,配一款黑豉油及一款泰式辣醬,啖啖肉勁正, 仲要冇肥膏, 食多幾件都唔驚。 泰式柚子沙律 $78 好足料好新鮮, 酸甜比例啱啱好,對比一般食到嘅更多炸小魚同炸蝦, 成個沙律惹味提升, 非常之特別同味美。椰皇三重奏$35 呢個甜品真係冇得輸, 清甜而且超好味! 真係做到三重口感同口味, 椰奶、椰汁、椰絲
以下係我哋點過嘅食物:
泰式火山骨$158
泰式海南雞 例牌$68
泰式柚子沙律 $78
椰皇三重奏$35
呢個甜品真係冇得輸, 清甜而且超好味! 真係做到三重口感同口味, 椰奶、椰汁、椰絲, 面層係烤香椰絲,跟住係香滑細緻嘅椰汁糕,超Creamy, 下層係椰子果凍, 清涼爽甜,感覺好fresh,食完忍唔住要外賣一個拎走。
飲品: 青檸薏米水 + 珍多冰 $18 + $16
味道正常, 如果食唔到辣嘅點杯珍多冰解辣唔錯。
嘢食好味都唔再講,埋單加埋甜品外賣二人合共$409, 原來仲唔使加一, 真係驚喜一浪接一浪,佢哋位置係荔枝角站D1出口步行幾步就到, 地點超方便就腳,應該我哋好快有下次!