📍#FAB Kitchen (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌑🌑🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺環境舒適寬敞 每張枱上面都有小蠟燭配合餐廳播放音樂 感覺幾有情調~今次我地揀左Dinner Set裡面每人3個course•••整體唔算好飽❣️#橄欖香草麵包有淡淡的香草味 可以加埋橄欖油同埋意大利醋一齊食❣️Dinner Set 1 (3 Course)💰$358#南瓜湯顏色鮮艷 令人增加食慾 口感帶少許creamy 帶有甜甜嘅南瓜味#羽衣甘藍配香芹柚子醋其中一個沙律菜 賣相同味道都比較平實 #意大利式烤雞卷·莧菜·蛋黃乳酪沙巴汁烤雞卷用咗慢煮嘅方式去烹調味道較淡 唔算有太多調味 但感覺健康莧菜好掛汁 醬汁味道不錯❣️Dinner Set 2 (3 Course)💰$358#日本廣島蠔配上湯白酒啫喱廣島蠔上面有一層牛油 食落有牛油味上面亦有一片上湯白酒啫喱 ~#煙鴨胸酸梨甜醬煙鴨胸共有三片 旁邊有蕃茄、蕃茄味道頗甜 酸梨味道帶有微微酸味~#布根地式燴牛面肉 配田園雜菜沙律牛面肉算係最好食嘅一個course牛面肉嘅脂肪含量比較低相對冇咁肥膩,肉質亦非常腍,一

📍#FAB Kitchen (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖

♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌑🌑

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
環境舒適寬敞 每張枱上面都有小蠟燭
配合餐廳播放音樂 感覺幾有情調~
整體唔算好飽

莧菜好掛汁 醬汁味道不錯
意大利式烤雞卷·莧菜·蛋黃乳酪沙巴汁

#日本廣島蠔配上湯白酒啫喱
廣島蠔上面有一層牛油 食落有牛油味
上面亦有一片上湯白酒啫喱 ~
日本廣島蠔配上湯白酒啫喱

#煙鴨胸酸梨甜醬
煙鴨胸共有三片 旁邊有蕃茄、
蕃茄味道頗甜 酸梨味道帶有微微酸味~
煙鴨胸酸梨甜醬

#布根地式燴牛面肉 配田園雜菜沙律
牛面肉算係最好食嘅一個course
牛面肉嘅脂肪含量比較低
相對冇咁肥膩,肉質亦非常腍,
一切就可以撕開既感覺
而牛面肉當中既筋膜經過炆煮之後有黏黏的口感
感覺骨膠原滿滿~
布根地式燴牛面肉 配田園雜菜沙律

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺