2021-09-09
Matcha latte $55用左小山園抹茶粉,有拉花。抹茶味都香嘅,不過唔係濃郁到會有茶甘或苦味,都飲到奶香甜味。底都有d 抹茶粉最好攪拌完先飲。🍰月舍玫瑰紅茶戚風蛋糕 $68開店嘅係期間限定,同好受歡迎嘅網店 @moonkoya_hk 合作。 店員好細心會講解蛋糕。cream 同cake 都係用左黎自英國既純茶葉經長時間泡浸,所以茶香味都幾出而清幽,蛋糕口感濕潤而柔軟,rose cream 加入Yogurt,所以食落除茶香仲帶有微酸食落更輕盈。成件cake 好低糖,就咁食清新不膩,配埋佢一邊蜜糖脆脆都唔會覺得太甜,反而味道口感更富層次。位於D2附近近mtr 都幾方便,裝修簡潔, 主要運用黑白灰色調同混凝土,幾有格調。而枱櫈亦有單人座位,有d 似課室咁。自己一條友去都會坐得自在,呢間cafe 仲係pet friendly. 去個日咁岩見到隻大狗狗好乖咁訓係地下等主人,好cute
Matcha latte $55
用左小山園抹茶粉,有拉花。
🍰月舍玫瑰紅茶戚風蛋糕 $68