2023-12-21
今日同個仔同事喺公司OT,咁陰工要OT,所以就決定食好D嘢,揀咗間Mata Japanese Cuisine日本料理!位於荔枝角長沙灣廣場3樓嘅Mata,真係唔錯啊!先講前菜,有我最愛嘅枝豆同酸蘿蔔。啲枝豆新鮮爽口,佢加佐麻子去整麻辣味好新鮮,酸蘿蔔都refresh好開胃。我哋仲試咗佢地自家嘅西柚Cocktail,酸甜好好味,飲飲醉佐都唔知咩事!然後,我哋又叫咗燒鱈魚片嚟食。烤得恰到好處,外脆內嫩,好好味。真係啱哂我嘅胃口,令我好開心!我哋都點咗個素関東煮嚟試下。佢係用各種新鮮蔬菜同豆腐煮嘅,湯底醬汁鮮美,超開胃。啲蔬菜甜甜地同豆腐嘅滑嫩口感好夾,好多元化嘅味道。然後,主菜嘅炸魷魚炒麵上枱喇。炸魷魚外脆內嫩,配埋彈牙嘅炒麵,真係好正呀!啲魷魚嘅鮮味同麵嘅彈性,絕對係絕配!最後,我地嚟咗個甜品,佢地自家製嘅花生酥。呢個甜點真係好特別,中式做法加上日本食材,酥脆嘅花生味道好香濃,真係好開胃,完美嘅結束!食飽之後,我叫咗杯冰美式咖啡,而我個同事就試佢哋自家釀嘅啤酒。我個咖啡香氣濃郁,味道濃厚又平衡。佢個啤酒就有啲口感豐富同風味獨特,真係令人心情舒暢。總括黎講,Mata Japanese Cu
總括黎講,Mata Japanese Cuisine 日本料理真係好正啊!佢地嘅菜單好多選擇,質素亦都好高。服務都好周到,令我哋好舒服。如果你鍾意日本料理嘅話,真係要嚟呢度試吓喇!絕對唔會令你失望!