喺D2 place行完市集,再黎𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐚𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐢𝐠食豬。去過幾間唔同既分店,呢間充滿紡織、皮革既工業風佈置,襯返荔枝角區香港紡織業心臟既稱號!𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐚𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐢𝐠‘𝐬 𝐓𝐞𝐚可揀士多啤梨、酸蘋果、長島冰茶,仲有我點既芒果,混合左Gin,Rum,Vodka,但因為茶底香濃,入口唔會覺得好重酒精。𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐝𝐚𝐢𝐪𝐮𝐢𝐫𝐢Rum加入草莓、青檸汁,帶冰沙口感,味道酸酸甜甜,好清爽,啱哂咁炎夏既日子〜𝐒𝐤𝐢𝐧𝐧𝐲 𝐏𝐢𝐠 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝瘦豬纖形沙律,有紅菜頭、西柚肉,杏仁片等配料。 菠菜葉,味道清爽無澀味。以橘子汁作為沙律汁,清新果香又醒胃!仲有藜麥,膳食纖維豐富,脂肪含量又低,整會配搭好健康!墨西哥芝士新豬肉薄脆Nachos 係每次見到都會點既小食,呢個小食既重點係配料豐富,一大隻碟最低層係脆口薄脆片,上面鋪滿蕃茄莎莎、橄欖🫒、牛油果醬、純素車打芝士,仲有人氣新豬肉Omnipork製成既豬肉絲。將脆片沾上配料食,香口又fresh,接住食真係停唔到口。雖然有芝士,但成個dish食起上黎唔會有罪惡感。黎到又點少得豬菜式呢〜慢煮脆皮豬腩呢個真係必食推介,我覺得係食過最好食

𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐚𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐢𝐠‘𝐬 𝐓𝐞𝐚

𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐝𝐚𝐢𝐪𝐮𝐢𝐫𝐢

𝐒𝐤𝐢𝐧𝐧𝐲 𝐏𝐢𝐠 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝
以橘子汁作為沙律汁,清新果香又醒胃!
仲有藜麥,膳食纖維豐富,脂肪含量又低,整會配搭好健康!

墨西哥芝士新豬肉薄脆
Nachos 係每次見到都會點既小食,

黎到又點少得豬菜式呢〜
慢煮脆皮豬腩
呢個真係必食推介,我覺得係食過最好食既脆皮豬腩添〜
切到大大件長方磚咁,五花腩皮薄香脆,經慢煮後肉質酥軟,肉跟脂肪相間唔會覺得好肥膩,反而充滿油脂香氣!
味道唔咸,有豬肉既芳香,配上香辣醋汁更惹味!
伴菜既甘筍香烤過後,有成熟既甜度。
爽身既薯仔沙律有口感,唔錯!
慢煮脆皮豬腩

最後,點飽都要點甜品

𝐆𝐨 𝐛𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐬𝐮𝐧𝐝𝐚𝐞
大大杯雪糕新地非常吸睛,吸引埋附近幾張檯既目光
香蕉、朱古力雲呢拿雪糕、滿滿既忌廉,窩夫係即製仲熱,入口外脆內軟,加埋雪糕食真係perfect match !
Type of Meal
Dinner