平時同朋友都好鍾食西班牙菜,估唔到今次係長沙灣都揾到間高水準餐廳!餐廳星期五晚坐滿哂人,問過店員佢哋話成日都好full booking,想食記得要早啲book枱!🙈我哋幾個女仔都嗌咗唔少嘢食🤣一開始都有少少嚇親店員,好好彩嘢食都好有水準,大家都食得好開心🥳我哋叫咗幾款Tapas:松露蘑菇可樂餅($20)蟹肉可樂餅($20)墨汁魷魚可樂餅($20)每款Croquetas我哋都嗌咗一個,大家一致覺得蟹肉最出色🤤裏面一絲絲嘅蟹肉勁鮮而且加好creamy🦀另外兩款同樣足料㗎~不過比較之下就相對遜色炸曼切戈芝士($78)呢個炸芝士好出色!熱辣辣嘅芝士有拉絲嘅效果,芝士面頭有少少嘅蜜糖點綴,細細塊食落都唔會太漏🧀🙂‍↔️辣味薯角($68)就咁聽個名會以為係來貨嘢🤣但原來係千層薯角,再加上蒜蓉蛋黃醬同辣蕃茄醬😆都係一款好惹味好啱送酒嘅tapas!海鮮都嗌咗三款:蒜油蝦($108)🧄🦐蝦食落彈牙,而且鮮味十足,蒜油同樣好濃郁,調味亦啱啱好,配埋酸種多士食超級滋味😝慢煮八爪魚($168)🐙用慢煮嘅方法令到八爪魚食落唔會韌,配埋底下嘅薯仔一齊食,調味上都好清新唔會太重,食得出八爪魚嘅鮮味🙆🏻‍♀️青口配蕃茄醬

松露蘑菇可樂餅($20)
蟹肉可樂餅($20)
墨汁魷魚可樂餅($20)

炸曼切戈芝士($78)

辣味薯角($68)

海鮮都嗌咗三款:

蒜油蝦($108)🧄🦐

慢煮八爪魚($168)🐙

青口配蕃茄醬($208)
青口正正常常,不過蕃茄汁好惹味,忍唔住叫多咗個酸種多士點個汁食🙈

Main就嗌咗~

封門柳($168)
火候控制得好好,既食到外皮嘅焦香,肉入面依然保持到好好嘅生熟程度😆一人食得一塊有啲唔夠🤣

魷魚墨汁飯($258)🦑🥘
個人係超鍾意食墨汁飯!🤣呢個亦冇令我失望🤤魷魚鮮味十足,飯都有焦香,蒜味蛋黃醬更加將個飯帶咗去另一個層次😍

Special - 紅蝦西班牙海鮮飯($328)
紅蝦嘅蝦膏好濃郁,店員幫我哋撈埋落個飯度,啖啖都裏滿蝦膏香,不過呢個價錢淨係得紅蝦一款海鮮,有少少進取🙈下次可能會想嗌返正常嘅paella~

Special- Lamb Shoulder ($588)
呢個就相對失色,大家都有啲失望🤧羊嘅騷味有啲太重,肉質都有啲嚡,連同羊肩上嘅羊肉湯調味都有少少重手🥶

當日因為係慶祝朋友生日,店員好好咁送咗幾杯酒俾我哋,仲同我哋一齊飲,超好氣氛!我哋坐到過哂閂鋪時間都冇趕我哋走🤣同店員傾計都feel到佢哋好有心同對自己嘅出品好有信心,係值得推介嘅小店!