這次是我第一次寫食評☺️原因係這一間食小店太有心❤️原來開 openrice 新的 account 都幾難、幾麻煩!都搞咗好一陣😥唔緊要啦🥰幫到心儀的餐廳都算值得🥳小妹是有信仰素食者,食全素已經有十年之久,因工作需要午餐多光顧餐廳,但係好多時點餐時走肉,只剩低蔬菜🥬當中的菜汁都有肉類的成份,甚至走肉走得不清😞在我一邊食自己的午餐,一邊知道菜汁有肉,甚至一邊望住塊肉,一邊在食我的午餐,除了有少少嘔心外🤮心理上總是不舒服🤢可惜在我工作的地方,可以提供全素食的餐廳少之又少,有啲餐廳仲要價錢不合理,成日食來食去都係個一兩間都真係有啲悶🥴有日睇FB素食青年有谷友介紹這間餐廳有全素,老闆還好有心地,全為全素客人清潔鍋具才做菜式❤️距離我工作地只有兩個港鐵站,幸好有個熱心立法會議員成功爭取西灣河起港鐵站💪🏻好!一定要試吓!支持!我選了大胃王秘汁撈麵的素食版本😋裏面有大件炸豆腐、豆卜、好大隻冬菇、溏心鹵水旦、時令蔬菜、還有炆得好入味好鮮甜的蘿蔔。食得很豐富很飽肚🥰還有食得好舒心🥰唔洗擔心唔覺以食了肉,還有一讚全店無味精無添加👍🏻傳聞另一素食係素娘惹咖哩湯麵,食過會上癮,下次要試😋
這次是我第一次寫食評☺️原因係這一間食小店太有心❤️

傳聞另一素食係素娘惹咖哩湯麵,食過會上癮,下次要試😋