2021-11-15 249 views
周末放假約朋友食下午茶,第一時間即刻諗起邪惡既西多士🤤下午茶餐有菠蘿油、炸雞脾等港式美食。頭號目標粒粒西多士,上枱時雪糕仲有乾冰做效果,未食先打個卡!西多士入面既花生醬有花生碎粒,加埋雪糕一啖食落去,口感有層次得黎,一凍一熱既口感,好正~焦糖雞翼好似奇貌不揚咁,影出黎雖然唔好睇但超級好味,焦糖面脆卜卜,雞翼入面亦唔會乾柴。旁邊既沙律都唔係hea整,好足料有唔少生果同薯仔粒,最重要既係冇紅蘿蔔粒,岩晒揀飲揀食既我(笑)為食既我仲叫左個蛋撻,係我最鍾意既曲奇餅皮,焗得岩岩好,鏡面蛋漿反晒光,甜度亦岩岩好~餐飲我地一人一杯懷舊飲品──紅豆冰同黑牛,加左雪糕既紅豆冰多左份牛奶既香滑,黑牛既朱古力雪糕都好濃味。一個冰室滿足晒幾個為食既願望😍

粒粒西多士

焦糖雞翼

曲奇皮蛋撻

紅豆冰、黑牛

一個冰室滿足晒幾個為食既願望😍
$50 (Tea)
粒粒西多士
焦糖雞翼