2022-12-22 44 views
荃灣最近好多新開嘅ᴄᴀғᴇ,ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss ʙʏ ʀᴇᴀᴄᴛɪᴏɴ就係其中一間啦! 其實佢仲係ʀᴇᴀᴄᴛɪᴏɴ ᴄᴏғғᴇᴇ ʀᴏᴀsᴛᴇʀs嘅支線,ʀᴇᴀᴄᴛɪᴏɴ ᴄᴏғғᴇᴇ ʀᴏᴀsᴛᴇʀs本身主打咖啡烘焙,亦有提供意粉、多士等輕食,ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss ʙʏ ʀᴇᴀᴄᴛɪᴏɴ就主打荷蘭鬆餅、漢堡等。.溫泉蛋墨西哥辣肉醬扭紋通粉 配荷蘭鬆餅 $88一場嚟到,一定要試下佢地嘅荷蘭鬆餅,由於我哋食晚餐,所以就叫咗個飽肚感十足嘅辣肉醬扭紋通粉配荷蘭鬆餅。墨西哥辣肉醬唔算好辣,鹹鹹地配上扭紋通粉同鬆餅啱啱好ʙᴀʟᴀɴᴄᴇ返。鬆餅內層口感較柔軟,夾埋通粉食會有少少飽飽滯滯,不過整體味道不錯,而且鑄鐵鍋上,夠晒熱辣辣,啱晒最近天氣食啦!.ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss和牛漢堡配薯條 $123和牛漢堡味道正常發揮,入面有酸菜、蕃茄、紫洋蔥、沙律菜等,配大蒜蛋黃醬,無太大驚喜。略嫌伴碟嘅薯條份量較少。.照燒雞扒意大利三文治 $78ᴘᴀɴɪɴɪ入面嘅係烤雞扒配照燒蛋黃醬,加埋青、紫椰菜,食落感覺清新,再配埋雞扒上嘅紫菜絲有畫龍點晴嘅感覺。.ᴅɪʀᴛʏ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ $58最後仲叫咗個ᴅɪʀᴛʏ ᴛɪʀ
溫泉蛋墨西哥辣肉醬扭紋通粉 配荷蘭鬆餅 $88
ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss和牛漢堡配薯條 $123
照燒雞扒意大利三文治 $78
ᴅɪʀᴛʏ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ $58
最後仲叫咗個ᴅɪʀᴛʏ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ完結是日晚餐,ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ略嫌唔夠酒香,但忌廉打得都幾幼滑,都唔錯。整體味道不俗,份量適合女士們午餐或聚餐,價錢亦唔算貴,下次會想試下佢地嘅咖啡。值得一提嘅係,ᴍᴇɴᴜ唔算有太多選擇,意粉同荷蘭鬆餅嘅口味似乎一模一樣,如果大家點餐時就要留意一下,避免叫到荷蘭鬆餅同意粉都一樣味。
溫泉蛋墨西哥辣肉醬扭紋通粉 配荷蘭鬆餅
ʙᴏᴜɴᴅʟᴇss和牛漢堡配薯條