難得商場𝐜𝐚𝐟𝐞都咁高質🩶主打𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 𝐭𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮、荷蘭鬆餅等甜品、主食都幾高質、選擇多可以試到較罕見的扭奇粉等店內採光度高,日頭嚟應該會更𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥💯࿐☕️𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $𝟓𝟖💫每枱必點之招牌甜品!以自家烘焙咖啡製作,咖啡較酒味濃質感軟滑、濕潤,近乎入口即融🍰自家製法式焦糖巴斯克芝士蛋糕 $𝟓𝟖💫呢排好興的甜品之一🤣香脆焦糖外皮,配流心蛋糕質地有強烈的口感對比,芝士味亦好突出🐮水牛城吉列雞漢堡配薯條 $𝟏𝟎𝟔水牛城醬酸酸辣辣好惹味雞扒炸過香口、份量大,好飽肚🐮沙嗲澳洲和牛荷蘭鬆餅 $𝟏𝟏𝟎💫第一次食呢個配搭又幾新奇!沙嗲醬惹味,配上鬆軟牛肉好夾鬆餅記得襯熱食,外皮超香脆🌿菠菜忌廉汁帶子扭奇粉 $𝟏𝟏𝟑💫扭奇粉又係第一次食😂類似薯仔丸子,質感厚實、彈牙掛滿𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲忌廉醬好入味🍫𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚 $𝟓𝟖💫🍵𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐓𝐨𝐧𝐢𝐜 $𝟓𝟐
難得商場𝐜𝐚𝐟𝐞都咁高質🩶
主打𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 𝐭𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮、荷蘭鬆餅等
甜品、主食都幾高質、選擇多
可以試到較罕見的扭奇粉等
店內採光度高,日頭嚟應該會更𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥💯

☕️𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $𝟓𝟖💫
每枱必點之招牌甜品
以自家烘焙咖啡製作,咖啡較酒味濃
質感軟滑、濕潤,近乎入口即融

🍰自家製法式焦糖巴斯克芝士蛋糕 $𝟓𝟖💫
呢排好興的甜品之一🤣
香脆焦糖外皮,配流心蛋糕質地
有強烈的口感對比,芝士味亦好突出

🐮水牛城吉列雞漢堡配薯條 $𝟏𝟎𝟔
水牛城醬酸酸辣辣好惹味
雞扒炸過香口、份量大,好飽肚

🐮沙嗲澳洲和牛荷蘭鬆餅 $𝟏𝟏𝟎💫
第一次食呢個配搭又幾新奇!
沙嗲醬惹味,配上鬆軟牛肉好夾
鬆餅記得襯熱食,外皮超香脆

🌿菠菜忌廉汁帶子扭奇粉 $𝟏𝟏𝟑💫
扭奇粉又係第一次食😂
類似薯仔丸子,質感厚實、彈牙
掛滿𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲忌廉醬好入味

🍫𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚 $𝟓𝟖💫

🍵𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐓𝐨𝐧𝐢𝐜 $𝟓𝟐
2024-11-23
Dinner
2024-11-02 3786 views
BOUNDLESS by REACTION在香港有兩間分店,這次我們到訪的是位於荃灣荃新天地的分店✨ 店內環境寬敞舒適,超大落地玻璃窗的設計讓採光充足,加上綠色植物作點綴,感覺非常chill呢~😌🌱 餐廳更設有室外座位,可以帶同狗狗一起用餐👍🏻🐶🤍邪惡流心薯蓉芝士Boundless和牛漢堡和牛肉質鮮嫩,肉味濃郁,加上香濃的流心薯蓉芝士,味道層次豐富🤤 用上黑色竹炭包,視覺效果一流🍔🖤🤍牛油果咖啡三文魚荷蘭鬆餅荷蘭鬆餅外脆內軟,用上自家烘焙espresso咖啡,香氣突出,跟三文魚及牛油果的配搭很創新呢~🤩🤍菠菜忌廉汁蝦扭奇粉蝦肉鮮甜,扭奇粉口感煙韌彈牙,搭配奶香味濃郁的菠菜忌廉汁,味道非常不錯😋🤍"Dirty Tiramisu"意大利芝士蛋糕用上自家烘焙咖啡,咖啡味十分香濃,與芝士的奶香完美融合🙌🏻 整體口感細滑且柔軟☺️🤍焦糖巴斯克芝士蛋糕蛋糕鋪上焦糖面,質地綿密順滑,而且奶香味也很濃郁呢~😚🤍Mocha拉花圖案好漂亮☕️ 採用了Single Origin Chocolate,口感醇厚細膩,與咖啡的香氣完美融合,而且不會過於甜膩👍🏻🤍Iced Brown Sugar Latte咖啡口感順滑

🤍邪惡流心薯蓉芝士Boundless和牛漢堡

🤍牛油果咖啡三文魚荷蘭鬆餅

🤍菠菜忌廉汁蝦扭奇粉

🤍"Dirty Tiramisu"意大利芝士蛋糕

🤍焦糖巴斯克芝士蛋糕
蛋糕鋪上焦糖面,質地綿密順滑,而且奶香味也很濃郁呢~😚

🤍Mocha

🤍Iced Brown Sugar Latte
咖啡口感順滑,帶有淡淡的黑糖香氣,甜度適中✨

📍BOUNDLESS by REACTION - 荃灣楊屋道1號荃新天地地下G75A, G76C & G76D號舖
Lunch
  • 邪惡流心薯蓉芝士Boundless和牛漢堡
  • Dirty  Tiramisu
BOUNDLESS by REACTION是我近期到訪過性價比最高、食物最有質素的cafe!餐廳環境走木系自然風,寬敞的空間令人感到非常寫意,更設有寵物友善區域🐶.餐廳食物款式選擇甚多,漢堡、意粉、薄餅、荷蘭鬆餅應有盡有🍴 大推菠菜忌廉汁蝦扭奇粉($113),gnocchi非常煙韌,尤其欣賞餐廳用上本菇增加爽口口感!自家製的荷蘭鬆餅是餐廳招牌之一🥞 牛油果咖啡三文魚荷蘭鬆餅($86) 用上自家烘焙espresso咖啡,每口都充滿咖啡香氣,配上波菜、牛油果非常足料🥑 甜品Dirty Tiramisu($58)同樣用上自家烘焙咖啡,口感濕潤🤎 焦糖巴斯克芝士蛋糕($58)形成香脆焦糖表面,味道香甜🍰咖啡方面,這裏真的是淺烘焙愛好者的天堂!我點的手沖NYAMASHEKE AMAZI ($78)來自非洲中東部的盧安達,前調是連皮提子和布冧的酸澀,後調是玫瑰花茶,更帶有酒香☕️ 除了手沖,Mocha亦非常值得一試!餐廳採用Single Origin Chocolate,喝起來回甘帶可可有機酸風味,充滿驚喜🍫🥰

Lunch
6 day(s) ago 0 views
第一次嘗試, 食物精緻特別, 雖然份量較小碟, 但價錢是合理的, 環境舒適也不太貴, 是有特色的食店, 除了主餐外, 甜品是必試的, 好味道之餘, 你會看到店員是用心製造的服務就一般了, 首先不會主動加水, 禮貌叫幫忙加水好像不太願意, 另外晚上九點已通知客人夠鐘要走, 可是資料上看到的是收九點半.

2025-02-21
Dinner
2025-02-24 0 views
Peaceful Cafe Vibes 🍕Awesome Chicken Pizza: Hearty portion of chicken and not too salty. Would be nicer if the crust could be a bit thicker 🐚Scallop Gnocchi w/ Garlic Creamy Sauce: Very rich sauce and it hung well onto the gnocchi. 🥓Bacon Creamy Cavatappi w/ Onsen Egg Homemade Dutch Baby Pancake: A very filling Dutch Baby Pancake. Would be nice if the pancake could be flakier 💭Food was pretty average. Portions were rather small.
Peaceful Cafe Vibes

Awesome Chicken Pizza
2025-02-23 37 views
買個外賣坐吓都話要收service charge,間舖一成滿,waiter無禮貌,服務態度又差,仲好意思趕住話要收Service charge。平時通常啲waiter 掛住吹水同自己飲咖啡,懶得幫客斟水,所以依家都變咗self service, 落單又係Qr code, 請問俾咗咩service ?唔怪得間鋪成日咁吉無客,搞搞吓啲咖啡又得返一款豆,連基本嘅nutty fruity 都無埋平時都有幫襯開冇咩事唔會再幫襯

平時都有幫襯開
冇咩事唔會再幫襯
係荃灣做完嘢,見仲有啲時間就上網search下附近有冇café,諗住去食個下午茶🫖。網上見到呢間 BOUNDLESS by REACTION 啲comments 都唔錯,所以就決定try try😛餐廳環境好舒服,落地玻璃嘅設計,令成間餐廳都好開揚舒服🌱。我都特登揀咗近落地玻璃嗰邊嘅位坐😆。嗰日可能係weekday,所以唔係有好多人,喺餐廳度坐咗好耐都🆗🤣因為驚食唔落晚餐,所以淨係嗌咗少少嘢食🤣。我嗌咗一杯Lemonade 🍋 同埋一份 crème caramel pudding 🍮 Overall我嗌嘅嗰兩樣嘢食物質素都🆗正常水準,下次如果有時間會試吓佢啲主食🙌🏻

Tea
荃灣 │ 試一次就夠的Cafe🥹✽ 卡邦尼溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $88✽ Dirty Tiramisu $58打卡推薦的卡邦尼通粉配荷蘭鬆餅賣相不錯💯!鬆餅焗得脹卜卜超cute!可惜味道一言難盡、就是一個很普通很普通的鬆餅🥸卡邦尼溫泉蛋通粉本身挺不錯~也夠濃,但配上鬆餅就感覺怪怪的,有點不搭調🫨🫨 反而覺得如果鬆餅和通粉分開上會更好。Dirty Tiramisu 也讓我有點失望🫡 酒味和咖啡味都不夠突出,mascarpone cheese味太重,而且內層乾乾的,第一次吃Tiramisu吃到吃不完… 賣相取勝但味道有待改進😫 食物味道: 5/10性價比: 6.5/10打卡指數: 6.5/10價格:約$150❇️可預約⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ 📌INFOBOUNDLESS by REACTION 地址:荃灣楊屋道1號荃新天地地下G75A, G76C & G76D號舖 營業時間:一至五11:30 - 21:30、六日 09:00 - 21:30⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
荃灣 │ 試一次就夠的Cafe🥹

BOUNDLESS by REACTION
營業時間:

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
2024-12-16 1073 views
Chill 嘅cafe之選,本身我地兩人坐晒去梳化,到之後滿座,都唔會逼你搭檯,又唔會成日望住你想你快啲俾錢走人。食物同咖啡都係有啲失望。咖啡偏酸,應該係沖嘅溫度唔好(?)如果係咖啡豆嘅問題,可以提示番啲客。我唔期望飲杯焦糖latte係偏酸。食物就試左煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅。忌廉通粉都好的,吃完有啲肥膩,都已經好飽。荷蘭鬆餅係啲好偏嘅牛角酥質感,都頗鬆化的,但成塊都無味。通粉同荷蘭鬆餅唔多夾,本身忌廉通粉好肥膩,配上個鬆餅,就油上加油。
煙三文魚忌廉扭紋通粉 配荷蘭鬆餅
放工約咗好姊妹晚飯預先卜咗枱就唔怕要等位可能係平晚關係人流不算太多可以有張闊落啲嘅枱用膳揀咗個雞胸喇沙意粉當店員送餐來時已聞到好香嘅喇沙味配料有雞胸片、菇仔、紅椒絲、蘆筍略嫌雞胸有點乾和硬之外其實個意粉味道幾好食帶點香辣嘅味道好惹味和開胃喜歡粉個硬度剛好帶點𡁻勁招牌Boundless 和牛Burger 配薯條$123漢堡牛選了medium 來到真係帶點粉嫩紅沒整到過熟Keep 到淡淡的烤牛味道配菜有紫洋蔥、煙肉、羅馬生菜、酸菜、芝士整體好食薯條係粗身啲嘅薯條炸得鬆脆食晒甜品例牌點了dirty tiramisu $58一如既往嘅好味飲品選了matcha latte $46叫咗少甜飲到綠茶味重但撞奶後嘅香滑飲晒都唔會覺得好飽濟平晚9:15pm要close 所以想傾偈嘅朋友要注意吓了@boundlesscoffeehk #boundlessbyreaction #hk #hkfoodies #tsuenwan #tsuenwanfood #food #CHUZZZTASTYJOURNEY #wagyubeef #burger #friedfries #speghetti #matchalat
放工約咗好姊妹晚飯
預先卜咗枱就唔怕要等位
可能係平晚關係
人流不算太多
可以有張闊落啲嘅枱用膳

揀咗個雞胸喇沙意粉
當店員送餐來時已聞到好香嘅喇沙味
配料有雞胸片、菇仔、紅椒絲、蘆筍
略嫌雞胸有點乾和硬之外

漢堡牛選了medium
來到真係帶點粉嫩紅
沒整到過熟
Keep 到淡淡的烤牛味道
配菜有紫洋蔥、煙肉、羅馬生菜、酸菜、芝士
整體好食

飲晒都唔會覺得好飽濟

平晚9:15pm要close
所以想傾偈嘅朋友要注意吓了

@boundlesscoffeehk
#wagyubeef #burger #friedfries #speghetti #matchalatte #tiramisu #yummy #openrice #gracechuma
2024-11-11
$170 (Dinner)
  • Boundless  和牛漢堡配薯條
1K
2024-10-26 1870 views
🤗荃灣真係有好多選擇👍今次揀咗呢間裝修好型格嘅餐廳開餐🍴餐廳仲有一大幅落地玻璃💯空間感同彩光度十足✅不論兩小口子拍下拖👫定係三五知己一齊聚會都好啱feel呀🎈🍔邪惡流心薯蓉芝士 Boundless 和牛漢堡🌈好巨型嘅漢堡🍔入面d流心薯蓉芝士beep曬出嚟👅好邪惡但超過正👿和牛漢堡好香又多汁🐮呢個唔錯👍🌮牛油果咖啡三文魚荷蘭鬆餅 🌈呢個鬆餅超級特別呀👅佢除咗有牛油果同埋三文魚之外🍣佢哋仲加埋自家烘焙元espresso咖啡落去✅咬入口有好香嘅espresso咖啡味💯夠曬特別呀🥳🥙菠菜忌廉汁蝦扭奇粉🌈一粒粒嘅扭奇粉口感好煙靭好彈牙✅上面仲有幾隻大蝦🍤加埋菠菜忌廉汁💯無得輸呀🥳🍰Dirty Tiramisu : 一定要留肚食甜品呀💯呢個意大利芝士蛋糕係用自家烘焙咖啡做,✅香甜嘅味道中散發出咖啡同埋可可粉嘅甘澀味✔️口感香滑仲好有層次感添🥳🍰焦糖巴斯克芝士蛋糕:好鍾意呢款濃郁嘅芝士味嘅蛋糕🧀配咖啡一流💯☕Mocha 朱古力咖啡:用左Single Origin Chocolate粉做嘅Mocha味道香濃👅配埋個靚靚拉花圖案👍打卡一流呀💯🍓STRAWBERRY BLOSSOMS : 呢杯要攪勻佢飲👅仲

🍔邪惡流心薯蓉芝士 Boundless 和牛漢堡

🌮牛油果咖啡三文魚荷蘭鬆餅

🥙菠菜忌廉汁蝦扭奇粉

🍓STRAWBERRY BLOSSOMS : 呢杯要攪勻佢飲👅仲好香士多啤梨香味添✔️
2024-09-20 2133 views
食物正常,咖啡偏酸最大問題,我覺得係個服務。- 當我入到去嘅時候,因為我一個素食者,我就問店員餐牌上面有冇素食可以揀。佢好敷衍地回應只有沙律。但後來睇完個餐牌,根本就有幾樣選擇可以俾我揀。但店員只係敷衍了事- 當我同朋友詢問可唔可以攞多張電子單。因為我同朋友都有揸車,雖然我明白一台客一張單,但大多數餐廳都總會有額外嘅單可以提供比客人反而呢個時候佢佢哋就好強硬咁重複提示,一張枱只可以一張單。 這個規矩我當然明白。但出面好多餐廳都肯俾多一張單方便泊車人士。反正呢張單又冇乜成本,純粹係服務嘅一種。 餐廳冇必要一定要俾超過一張單你。但如果佢俾多一張,我會更加欣賞呢種服務。 起碼其他餐廳會肯做。何況而家各行各業都話冇生意,反而令我覺得你間餐廳服務更加比下去。我兩個人都食咗差唔多$600。都唔算係低消費。但估唔到服務態度如此惡劣
食物正常,咖啡偏酸

最大問題,我覺得係個服務。

2024-09-20
$300 (Dinner)
2024-08-01 2248 views
呢間cafe除左意粉意大利飯啲主食,仲有好多唔同甜品同cake,都有好多款手工咖啡嘆。嗌杯咖啡嗌件cake chill下,望住中庭花園個景都唔錯。每人最低消費一杯嘢飲或者甜品。
Tiramisu
Tiramisu
2024-07-18 2539 views
今晚好友約咗去一間我成日經過但未試過嘅cafe cafe通常要維持食物質數好唔係間間得So far 今晚食嗰幾樣都好岀色仲要坐得舒服同店員都好nice 😊叫咗幾款食物但當中Tiramisu 今晚完勝🉐好綿軟口感一流甜度剛好 無論cheese、蛋黃、蛋白同咖啡味都能持平面果層半流狀好似吉士cream嘅coating好香好滑炸薯條係用粗薯配上三款醬我最愛當然係黑松露蛋黃醬啦不過事拉差辣椒蛋黃醬個味都好開胃至於煙辣椒蛋黃醬就一般菠菜忌廉汁蝦扭奇粉賣相好靚好吸睛之餘個汁好creamy又唔會太鹹蝦有三隻如果多多隻會更好粉煙韌有𡁻口All day breakfast with mini Dutch baby 大啡菇同蕃茄烤得juicy 沙律菜新鮮牛肉肉醬荷蘭鬆餅我第一次食質感好得意有酥脆感煙肉唔肥 腸唔太咸整體唔錯Ice mocha用單品咖啡豆+ 香純可可唔甜咖啡味濃都幾好@boundlesscoffeehk #boundlesscoffeehk #dutchbaby #westernstyle #coffeeshop #cafe #hk #tsuenwan #lovelyfood

今晚好友約咗去一間我成日經過但未試過嘅cafe
cafe通常要維持食物質數好唔係間間得
So far 今晚食嗰幾樣都好岀色
仲要坐得舒服同店員都好nice 😊

叫咗幾款食物但當中Tiramisu 今晚完勝🉐
好綿軟口感一流
甜度剛好
無論cheese、蛋黃、蛋白同咖啡味都能持平
面果層半流狀好似吉士cream嘅coating好香好滑

都幾好

@boundlesscoffeehk
2024-07-10
TakeAway
$180 (Dinner)
  • All  day  dutch  baby
2024-05-30 3501 views
大埔都有分店 比其他Cafe平少少不過飲品就相對會貴少少環境都幾舒服 坐低傾下計都唔錯另外特別少少就係有荷蘭鬆餅有lunch menu 但冇包嘢飲嗰啲 都要加一 埋單嗰陣見到東亞信用卡滿$300有折不過記得係未加一之前 所以我用唔到🥲咖啡三文魚荷蘭鬆餅 ($86)首先唔知點解會三文魚配咖啡😂係食到有少少咖啡味 不過唔係好夾整體成份都唔夠味 鹽嘅重要性!中間有三文魚,菠菜同芝士本身個鬆餅唔鹹唔甜 冇咩味個芝士又唔夠咸 sad🥲蕃茄蟹肉扁意粉 ($88)呢個好食好多!都幾多蟹肉意粉都算al dente 番茄唔酸份量正常 推介呢個👍🏼Brown sugar latte ($52)唔會好甜 岩岩好 幾香咖啡味😎Single origin chocolate ($54)朱古力味有點假😂 可能飲唔慣用左60%朱古力 但飲到底有點苦整體ok啦 不過飲品真係唔平🫣

大埔都有分店 比其他Cafe平少少
不過飲品就相對會貴少少
環境都幾舒服 坐低傾下計都唔錯
另外特別少少就係有荷蘭鬆餅
有lunch menu 但冇包嘢飲嗰啲 都要加一
2071 views

埋單嗰陣見到東亞信用卡滿$300有折
不過記得係未加一之前 所以我用唔到🥲

咖啡三文魚荷蘭鬆餅 ($86)
首先唔知點解會三文魚配咖啡😂
係食到有少少咖啡味 不過唔係好夾
整體成份都唔夠味 鹽嘅重要性!
中間有三文魚,菠菜同芝士
本身個鬆餅唔鹹唔甜 冇咩味
個芝士又唔夠咸 sad🥲

蕃茄蟹肉扁意粉 ($88)
呢個好食好多!都幾多蟹肉
意粉都算al dente 番茄唔酸
份量正常 推介呢個👍🏼

Brown sugar latte ($52)
唔會好甜 岩岩好 幾香咖啡味😎

Single origin chocolate ($54)
朱古力味有點假😂 可能飲唔慣
用左60%朱古力 但飲到底有點苦